autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
Blatul, 9 albusuri, 300 gr zahar, 4 linguri faina, 250 gr cocos, Crema, 9 galbenusuri, 6 linguri zahar, 3 linguri faina, 250 ml lapte, 1 pachet unt, 1 esenta de vanilie Dr.Oetker

Dificultate: Medie Timp: 35 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul
Albusurile se bat spuma tare ca de bezea cu cele 300 gr de zahar (150gr +150 gr).Se adauga apoi faina si200 gr cocosul .
Compozitia se pune intr-o tava de aragaz unsa si tapetata cu faina .
tava se baga la cuptor pana ce blatul este gata ,apoi se scoate sa se raceasca .
Peste blatul rece se aduga Crema :
Galbenusurile cu zaharul faina si laptele se pun pe foc pana se ingroasa ca o budinca.
se da la o parte si se adauga o esenta de vanilie Dr.Oetker iar cind se raceste putin se adauga si 1 pachet de unt si se amesteca cu mixerul.
Crema gata preparara se aduga peste blat iar pe deasupra se presara nuca de cocos in strat gros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Mai intai pregatim foile. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Ii dam

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Intr-un bol batem ouale impreuna cu laptele, apoi adaugam uleiul. Separat amestecam faina cu un praf

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • 9 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 250 gr cocos
  • Crema
  • 9 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 esenta de vanilie Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de clatite cu branza