Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 linguri smintina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema de cocos:
  • 6 albusuri
  • 2oo g zahar
  • 150-170 g nuca de cocos
  • Pentru crema de vanilie, care va fi deasupra:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 1-2 zahar vanilat

Mod de preparare

Mai intai pregatim foile. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Ii dam o forma aplatizata, il invelim in folie alimentara si-l dam la frigider pentru o ora. In felul asta aluatul se intareste si se intinde mai bine.

Pregatim crema de cocos: batem bine albusurile cu zaharul si adaugam si nuca de cocos, amestecand usor cu o lingura.

Aluatul pt foii il impartim in doua. Intindem prima foaie, o asezam intr-o tava (23x33 cm), intindem crema de cocos si ultima foie de aluat. O intepam din loc in loc cu o furculita.

Dam la cuptrul preincalzit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute.

Dupa ce s-a racit complet intindem deasupra crema de vanilie: amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, vanilia .Turnam laptele suvita si fierbem pe foc pana se ingroasa. La sfarsit dupa ce s-a racit crema adaugam si untul.

Radem ciocolata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise