autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: Isabela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Isabela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, , , 250 g faina, 100 g margarina, 2 linguri cacao, 1 ou, 150 g zahar, 2 linguri smintina, 1 praf de copt, , Pentru crema de cocos:, , , 6 albusuri, 2oo g zahar, 150-170 g nuca de cocos, , Pentru crema de vanilie, care va fi deasupra:, , , 6 galbenusuri, 3 linguri faina, 200 ml lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 1-2 zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim foile. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Ii dam o forma aplatizata, il invelim in folie alimentara si-l dam la frigider pentru o ora. In felul asta aluatul se intareste si se intinde mai bine.
Pregatim crema de cocos: batem bine albusurile cu zaharul si adaugam si nuca de cocos, amestecand usor cu o lingura.
Aluatul pt foii il impartim in doua. Intindem prima foaie, o asezam intr-o tava (23x33 cm), intindem crema de cocos si ultima foie de aluat. O intepam din loc in loc cu o furculita.
Dam la cuptrul preincalzit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute.
Dupa ce s-a racit complet intindem deasupra crema de vanilie: amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, vanilia .Turnam laptele suvita si fierbem pe foc pana se ingroasa. La sfarsit dupa ce s-a racit crema adaugam si untul.
Radem ciocolata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Blat: Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand zaharul, nuca de cocos, praful de copt stins in putin

78 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca de  cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Blatul Se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga treptat zaharul.Cand zaharul s-a inglobat

27 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Octavian PETREA

    Octavian PETREA (Chef de cuisine) , 30 martie 2013

    Pare uşor de făcut dar cere tehnică: #aluatul e foarte moale şi lipicios; # recomand călduros hârtie de copt pe fundul tăvii; # aluatul pentru foi să se întindă între două folii de plastic alimentar; # foaia de jos e uşor de pus; cea de sus se aşează la un capăt al tăvii şi se desprinde folia de jos în timp ce foaia se lasă să cadă uşor peste bezea; #recomand tăierea surplusului de foaie de sus cu foarfeca nu cu cuţitul; #dacă se rupe vreo foaie, lucru foarte probabil aceste resturi se pot întinde sub folie de plastic şi se poate cârpi foaia; # mare atenţie la Creme Patissier: amestecaţi laptele cu esenţa de vanilie şi puneţi la foc mic iar amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat şi puneţi făina pe rând să nu se formeze cocoloaşe laptele turnat încet peste gălbenuşurile amestecate mestecând încontinuu energic, apoi totul la foc (un vas cu fundul rotund este de preferat ca să nu se lipească la marginea fundului cratiţei) şi amestecaţi continuu cu un tel; când s-a îngroşat adăugaţi imediat untul congelat şi tăiat cubuleţe amestecând încă minim 5' pentru răcire şi băgaţi imediat la frigider acoperit intim cu folie alimentară. #35 de minute par suficiente la cuptor electric cu convecţie la 180 de grade (3 din 5 la gaz)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Cred ca ste o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    Apetisanta prajiturica ta!!!

    • Fara foto

      Isabela (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Cely, Lumi, Ionela va multumesc! Mac Myra , da fotografia e originala, e facuta de mine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Un advarat deliciu

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      cred ca e delicioasa! O voi incerca!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      mmmmmmmmmmm ce bunatate arata super am salvat reteta

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Interesanta reteta,dar poza e originala?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 linguri smintina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema de cocos:
  • 6 albusuri
  • 2oo g zahar
  • 150-170 g nuca de cocos
  • Pentru crema de vanilie
  • care va fi deasupra:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 1-2 zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Isabela
Salata Caesar

Salata Caesar

Incingeti bine grill-ul. Dati pieptul de pui prin sare si piper si frigeti-l in putin ulei de masline

22 voturi    9 comentarii
15 min
Salate reci

Octavian PETREA (Chef de cuisine)

Pare uşor de făcut dar cere tehnică: #aluatul e foarte moale şi lipicios; # recomand călduros hârtie de copt pe fundul tăvii; # aluatul pentru foi să se întindă între două folii de plastic alimentar; # foaia de jos e uşor de pus; cea de sus se aşează la un capăt al tăvii şi se desprinde folia de jos în timp ce foaia se lasă să cadă uşor peste bezea; #recomand tăierea surplusului de foaie de sus cu foarfeca nu cu cuţitul; #dacă se rupe vreo foaie, lucru foarte probabil aceste resturi se pot întinde sub folie de plastic şi se poate cârpi foaia; # mare atenţie la Creme Patissier: amestecaţi laptele cu esenţa de vanilie şi puneţi la foc mic iar amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat şi puneţi făina pe rând să nu se formeze cocoloaşe laptele turnat încet peste gălbenuşurile amestecate mestecând încontinuu energic, apoi totul la foc (un vas cu fundul rotund este de preferat ca să nu se lipească la marginea fundului cratiţei) şi amestecaţi continuu cu un tel; când s-a îngroşat adăugaţi imediat untul congelat şi tăiat cubuleţe amestecând încă minim 5' pentru răcire şi băgaţi imediat la frigider acoperit intim cu folie alimentară. #35 de minute par suficiente la cuptor electric cu convecţie la 180 de grade (3 din 5 la gaz)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajituri Japoneze