autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Blat: 5 albusuri, 200 g zahar, 100 g nuca de cocos, 5 linguri faina, 1 plic praf de copt Dr. Oetker., , Crema: 5 galbenusuri, 100 g zahar, 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker, 3 linguri faina, 750 ml lapte, 200 g unt., , Sirop: 5 linguri zahar, 1 pahar apa, esenta rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

80 voturi

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand zaharul, nuca de cocos, praful de copt stins in putin lapte caldut si faina. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si esenta de rom.
Crema: Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga praful de budinca, faina si laptele. Se pun pe bain marin si se amesteca pana se ingroasa. Cand crema e aproape rece se amesteca cu untul.
Cat e inca cald, blatul se insiropeaza. Dupa ce s-a racit, se intinde crema peste el. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Radoslav Ana , 28 decembrie 2013

    am folosit nuca de cocos colorata

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Am pregatit aceasta prajitura si este delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

80 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker.
  • Crema: 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri faina
  • 750 ml lapte
  • 200 g unt.
  • Sirop: 5 linguri zahar
  • 1 pahar apa
  • esenta rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

130 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

222 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit aceasta prajitura si este delicioasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
fursecuri cu stafide