autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Blat: 5 albusuri, 200 g zahar, 100 g nuca de cocos, 5 linguri faina, 1 plic praf de copt Dr. Oetker., , Crema: 5 galbenusuri, 100 g zahar, 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker, 3 linguri faina, 750 ml lapte, 200 g unt., , Sirop: 5 linguri zahar, 1 pahar apa, esenta rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

74 voturi

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand zaharul, nuca de cocos, praful de copt stins in putin lapte caldut si faina. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si esenta de rom.
Crema: Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga praful de budinca, faina si laptele. Se pun pe bain marin si se amesteca pana se ingroasa. Cand crema e aproape rece se amesteca cu untul.
Cat e inca cald, blatul se insiropeaza. Dupa ce s-a racit, se intinde crema peste el. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale -galbenusurile

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Radoslav Ana , 28 decembrie 2013

    am folosit nuca de cocos colorata

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Am pregatit aceasta prajitura si este delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

74 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker.
  • Crema: 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri faina
  • 750 ml lapte
  • 200 g unt.
  • Sirop: 5 linguri zahar
  • 1 pahar apa
  • esenta rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

128 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit aceasta prajitura si este delicioasa !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac si cocos