Blatul: 8 albusuri de bat cu 8 linguri de zahar pana ce devin bezea. Se adauga apoi 100 de grame de nuca de cocos, 100 de grame de mac macinat si 4 linguri de faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor.
Crema: o budinca de vanilie se amesteca cu 8 linguri de zahar, 8 galbenusuri si 300 ml de lapte. Se fierb pana ce se ingroasa. Se da de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu o margarina. Se intinde crema obtinuta pe blatul rece si insiropat cu apa cu zahar si esenta de rom.
Peste crema se aseaza un strat de biscuiti Picnic.
Glazura: 4 linguri de apa si 4 linguri de zahar se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu 4 linguri de cacao si o lingura de margarina. Se intinde glazura peste biscuiti.
Se poate orna dupa gustul fiecaruia.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii