autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu nuca delicioasa

Autor: nicoleta ilie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta ilie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Ingrediente
Pentru foi:, 10 lg. lapte, , 10 lg. zahar, , 10 lg. ulei, , 1 ou, , 1 plic praf de copt (nestins, amestecat cu faina), , faina cit cuprinde ca sa puteti intinde 4 foi pe dosul tavii, , Crema:, 250 g. zahar, , 500 ml. lapte, , 4 lg. gris, , 1/2 pachet de margarina, , o cana de nuci macinate, , o esenta de rom.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

89 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face aluatul mai tare pe care il vom impartii in 4 si vom intinde pe rind cite o foaie pe dosul tavii si le vom coace; aveti grija sa nu le rupeti dupa coacere, le veti lasa deoparte. Foile se intind direct pe dosul tavii pe care o veti unge de fiecare data.

Crema: cele 250 g. de zahar se pun la caramelizat pe foc mic; dupa ce s-a topit tot zaharul turnam laptele si lasam pe foc mic pina se dizolva tot zaharul in lapte, acum turnam in ploaie grisul si amestecam usor pina a fiert si grisul, dam deoparte si asteptam 5-10 minute sa se racoreasca aceasta compozitie. Adaugam margarina si amestecam bine, adaugam nuca macinata si esenta de rom; omogenizam bine crema si umplem foile cu ea; peste ultima foaie punem un fund de lemn; lasam pina a doua zi cind se poate consuma. Este o prajitura delicioasa pe care eu o fac la fiecare Craciun pentru gustul si aroma sa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca delicioasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de mere cu spuma de migdale

Tarta de mere cu spuma de migdale

1. Mixati untul pana devine o crema fina si incorporati pe rand si treptat sarea, zaharul, oul batut

8 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

89 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 lg. lapte
  • 10 lg. zahar
  • 10 lg. ulei
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt (nestins
  • amestecat cu faina)
  • faina cit cuprinde ca sa puteti intinde 4 foi pe dosul tavii
  • Crema:
  • 250 g. zahar
  • 500 ml. lapte
  • 4 lg. gris
  • 1/2 pachet de margarina
  • o cana de nuci macinate
  • o esenta de rom.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tartă muffin cu căpșuni