Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat bine galbenusurile cu untul, se adauga si celelalte ingrediente pentru foi, mai putin nuca. Se imparte compozitia pentru trei foi si se fac doua foi simple,iar in compozitia pentru a treia foaie se pune si nuca.
Crema se prepara astfel:
Foaia cu nuca se sfarama; se pune la fiert laptele cu zaharul, iar cand e zaharul topit se adauga cacaoa, esenta de rom si foaia cunuca, sfaramata.
Pentru bezea: batem albusurile cu 4 linguri de zahar, pe aburi, pana are o consistenta buna bezeaua.
Pe o tava asezam prima foaie de prajitura, punem apoi crema si cea de-a doua foaie, iar deasupra bezeaua; peste bezea presaram o de cacao data prin sita.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii