Prajitura cu nuca si cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si cafea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri cafea tare+1 lingurita ness
  • Ingrediente pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenuse de ou
  • 4 linguri de faina+1 lingura de amidon
  • 100 gr. unt
  • 10-12 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie

Mod de preparare

Preparare blat:

- faina se amesteca cu nuca macinata si cu praful de copt

- albusele se bat spuma tare cu un praf de sare

- galbenusele se amesteca cu zaharul, cafeaua si nesul, pana ce zaharul se dizolva.

- in albusele batute spuma se adauga cate putin din amestecul de galbenusuri si faina+nuca si se amesteca incet de jos in sus.

- se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se da la cutorul incins la 200 de grade pentru aprox. 20 de min.

Preparare crema:

- se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si putin lapte si se amesteca bine pana ce galbenusurile incep sa isi dubleze volumul

- se adauga restul de lapte, dupa care se transfera pe bain-marie si se lasa cam 10-15 min. pana ce crema incepe sa se ingroase.

- dupa ce am luat crema se pe foc se acopera cu folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca

- cand sa racit se adauga untul si esenta de vanilie

- se taie blatul in doua pe orizontala, se insiropeaza blatul cu cafea, se pune cam 2/3 din crema, se acopera cu cealalta jumatate si restul de crema deasupra.

- peste stratul de crema se adauga un strat de glazura de ciocolata (o ciocolata cu lapte/ amaruie rupta in bucatele mici + un cub de unt topite pe bain-marie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise