autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si ciocolata

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
100 g miez de nuca, 100 g ciocolata amara, 80 g zahar, 4 oua, 20 g unt, coaja de portocala confiata (fiarta cu zahar), 1/2 ceasca de cafea tare, 1 praf de sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Se dau nucile prin masina de macinat nuci sau printr-o rasnita manuala. Se taie coaja de portocala zaharisita in feliute subtiri (in comert se gasesc plicuri cu fructe confiate: lamai, portocale etc.). Se sparg ouale, separandu-se albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana ce se dizolva complet, bateti albusurile spuma, cu praful de sare.

Separat, topiti pe aburi ciocolata rupta bucati, pusa in acelasi vas, cu cafeaua. Incorporati progresiv, amestecand intruna, ciocolata topita in spuma de galbenusuri cu zahar. Cand preparatul e omogen, introduceti usor, fara sa amestecati, si spuma de albus. Presarati deasupra bucatelele de portocala zaharisita. Ungeti o forma de prajituri cu grasime, apoi puneti in ea hartie de pergament, unsa si ea pe ambele parti. Varsati compozitia inauntru.

Bagati prajitura in cuptorul bine incalzit dinainte si lasati-o sa se coaca 30 de minute (incercati-o daca e gata cu un pai). Scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. (Timp de preparare: 25 de minute. Timp de coacere: 35 de minute)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se contiuna batutul spumei, adaugam

22 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Axry Sms , 14 august 2013

    spe ca va fi buna ca vreau sa o incarc voi ce ziceti? :)

  • Fara foto

    NINA , 30 martie 2010

    FAINA NU SE PUNE DELOC?

  • Fara foto

    nelly , 22 decembrie 2008

    Reteta nu este clara. Nu am gasit unde este folosit untul. Puteti sa o redati va rog, cu toate detaliile??

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata amara
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 20 g unt
  • coaja de portocala confiata (fiarta cu zahar)
  • 1/2 ceasca de cafea tare
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

NINA

FAINA NU SE PUNE DELOC?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti