autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si crema de oua

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Ingrediente
Blat: 8 oua, 200 g nuca macinata, 2 linguri faina, 1 plic praf de copt, 100g zahar, Crema de oua: 3 galbenusuri, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 250 g margarina (unt), Glazura: 3 albusuri, 100g zahar,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua.

Crema de oua: 3 galbenusuri se freaca bine cu 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi 250 g margarina (unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat.

Glazura: 3 albusuri batute spuma tare pe aburi cu 100g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta creata cu branza dulce si stafide

Placinta creata cu branza dulce si stafide

Intr-un castron se toarna apa minerala,se adauga sarea, uleiul si faina putin cate putin amestecandu-se

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placintele cu mere si stafide

Placintele cu mere si stafide

Intr-un vas se amesteca oul cu faina, zaharul, bicarbonatul, scortisoara si esentele.Se toarna laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana , 18 octombrie 2018

    De ce crema iese prea lichida?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100g zahar
  • Crema de oua: 3 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g margarina (unt)
  • Glazura: 3 albusuri
  • 100g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Fara foto

Mariana

De ce crema iese prea lichida?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello