Prajitura cu nuca si crema de oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si crema de oua

Ingrediente

  • Blat: 8 oua, 200 g nuca macinata, 2 linguri faina, 1 plic praf de copt, 100g zahar
  • Crema de oua: 3 galbenusuri, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 250 g margarina (unt)
  • Glazura: 3 albusuri, 100g zahar

Mod de preparare

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua.

Crema de oua: 3 galbenusuri se freaca bine cu 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi 250 g margarina (unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat.

Glazura: 3 albusuri batute spuma tare pe aburi cu 100g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor