Prajitura cu nuca si crema de oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si crema de oua

Ingrediente

  • Blat: 8 oua, 200 g nuca macinata, 2 linguri faina, 1 plic praf de copt, 100g zahar
  • Crema de oua: 3 galbenusuri, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 250 g margarina (unt)
  • Glazura: 3 albusuri, 100g zahar

Mod de preparare

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua.

Crema de oua: 3 galbenusuri se freaca bine cu 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi 250 g margarina (unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat.

Glazura: 3 albusuri batute spuma tare pe aburi cu 100g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise