autor:

Florina

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si frisca Florina

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:, , 6 oua,, , 1 cana si jumatate de faina,, , 1 cana si jumatate de zahar,, , 100 ml apa,, , 1 praf de copt,, , 2-3 linguri cacao,, , 3-4 esente de rom., , Crema:, , 1/2 pachet margarina Rama,, , 1 ou,, , 13 linguri de zahar,, , 2 linguri cacao,, , 1 cana nuca macinata,, , 1 litru de frisca lichida.

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar. Separat se amesteca si 1 cana si jumatate de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.



Crema: jumatate de pachet de margarina Rama se topeste. Se ia de pe foc si se pune un ou intreg. Se pun 13 linguri de zahar si cacao. Se amesteca si se puna iar pe foc pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se pune nuca macinata si apoi se lasa sa se raceasca.

Se bate 1 litru de frisca si se ia 200 ml frisca spuma si se pun in crema.



Se insiropeaza blatul cu esentele de rom, peste blat se puna crema si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si frisca Florina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci

Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Dovleac copt desert

Dovleac copt desert

Bucata sau bucatile de dovleac se spala,se zvanta si se portioneaza in functie de preferinta si

17 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Nu am poze cu prajitura pt ca nu am facut-o de mult timp...dar promit ca daca am sa fac din nou prajitura,pun si poze!Neaparat.....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Trebuie sa fie tare buna prajitura !!! Pacat ca nu are si poze.... Bravo Florina...am sa o fac si eu !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    In mod sigur este un deliciu...Am sa pregatesc prajiturica,dar am sa folosesc unt...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Cred ca e un deliciu

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Pai margarina Rama daca nu ma insel are 250gr pachetul...la fel cred ca are ca si gramaj si untul....In reteta deci trebuia sa pui 175 gr.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      UNTUL CRED CA E MAI BUN.EU NU PREA FOLOSESC MARGARINA DECAT RAR.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Imi place cum sun reteta.Cred ca este foarte buna.

    • niky997

      niky997 (Maestru bucatar) , 03 noiembrie 2009

      foarte usor de preparat. trebuie sa incerc sa fac si eu. dar am o intrebare , noi nu prea folosim margarina, se poate inlocui cu unt si daca da, ce cantitate?

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Interesanta crema la prajitura ta Florina, o voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 1 cana si jumatate de faina,
  • 1 cana si jumatate de zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 3-4 esente de rom.
  • Crema:
  • 1/2 pachet margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 13 linguri de zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana nuca macinata,
  • 1 litru de frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

21 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci

Florina (Chef de cuisine)

Nu am poze cu prajitura pt ca nu am facut-o de mult timp...dar promit ca daca am sa fac din nou prajitura,pun si poze!Neaparat.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Kapuziner