Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar. Separat se amesteca si 1 cana si jumatate de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.
Crema: jumatate de pachet de margarina Rama se topeste. Se ia de pe foc si se pune un ou intreg. Se pun 13 linguri de zahar si cacao. Se amesteca si se puna iar pe foc pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se pune nuca macinata si apoi se lasa sa se raceasca.
Se bate 1 litru de frisca si se ia 200 ml frisca spuma si se pun in crema.
Se insiropeaza blatul cu esentele de rom, peste blat se puna crema si se orneaza cu frisca.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii