Prajitura cu nuca si frisca Florina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 1 cana si jumatate de faina,
  • 1 cana si jumatate de zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 3-4 esente de rom.
  • Crema:
  • 1/2 pachet margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 13 linguri de zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana nuca macinata,
  • 1 litru de frisca lichida.

Mod de preparare

Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar. Separat se amesteca si 1 cana si jumatate de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.

Crema: jumatate de pachet de margarina Rama se topeste. Se ia de pe foc si se pune un ou intreg. Se pun 13 linguri de zahar si cacao. Se amesteca si se puna iar pe foc pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se pune nuca macinata si apoi se lasa sa se raceasca.

Se bate 1 litru de frisca si se ia 200 ml frisca spuma si se pun in crema.

Se insiropeaza blatul cu esentele de rom, peste blat se puna crema si se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor