autor:

Ramona

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si gem

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
Aluat fraged:, 150 g margarina, 4 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat, un galbenus, 2 linguri de smantana, 2 cani de faina, un plic de praf de copt, pentru uns tava: ulei sau margarina si putina faina, , Umplutura:, 4 albusuri, o jumatate cana de zahar, 3 galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie, 500 g nuca macinata, un borcanel de gem de caise sau piersici(mai acrisor), un plic de zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
se freaca spuma margarina cu cele 4 linguri de zahar, se adauga galbenusul, zaharul vanilat, cele 2 linguri de smantana, apoi faina si praful de copt. Se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.

Umplutura:
se bat spuma cele 4 albusuri, se adauga zaharul, zaharul vanilat si cele 3 galbenusuri. Se incorporeaza nuca macinata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Aluatul fraged se imparte in doua, se intinde prima foaie si de pune in tava unsa cu ulei sau magarina si tapetata cu faina. Peste foaie se pune gem, apoi se toarna compozitia de nuca. Se pune apoi si a doua foaie, si se da la cuptor, primele 15 min la foc tare, apoi inca 30 min la mic.
Prajitura rece se taie in patrate cu latura de 5 cm. Se poate orna cu zahar pudra, sau cu glazura de ciocolata, sau doar cu cate o lingurita de gem pe fiecare patratel de prajitura, iar in varf se pune un sambure de nuca.

Pentru un gust si mai rafinat, samburii de nuca alesi intregi se dau fie prin zahar caramelizat, fie prin glazura de ciocolata.

Se poate inlocui cea de-a doua foaie cu un grilaj, si atunci prajitura are alt aspect. Se intinde foaia de aluat si se taie fasii late de un deget ce se pun peste umplutura, pe diagonala tavii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, gem si nuca

Prajitura cu mac, gem si nuca

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mada

    Mada (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    cea mai buna prajitura care am mancato sincer numai era putin diferita ca mami a folosit silvoita!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    Trebue sa fie tare buna...am salvat-o si o voi incerca cat de curand.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bună reţetă! Şi eu fac prăjituri cu nucă şi gem, dar reţeta ta e diferită. O să o încerc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Imi plac prajiturile cu nuca, f. mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 150 g margarina
  • 4 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • un galbenus
  • 2 linguri de smantana
  • 2 cani de faina
  • un plic de praf de copt
  • pentru uns tava: ulei sau margarina si putina faina
  • Umplutura:
  • 4 albusuri
  • o jumatate cana de zahar
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g nuca macinata
  • un borcanel de gem de caise sau piersici(mai acrisor)
  • un plic de zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Mada (Chef de cuisine)

cea mai buna prajitura care am mancato sincer numai era putin diferita ca mami a folosit silvoita!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere