Aluatul:
se freaca spuma margarina cu cele 4 linguri de zahar, se adauga galbenusul, zaharul vanilat, cele 2 linguri de smantana, apoi faina si praful de copt. Se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.
Umplutura:
se bat spuma cele 4 albusuri, se adauga zaharul, zaharul vanilat si cele 3 galbenusuri. Se incorporeaza nuca macinata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Aluatul fraged se imparte in doua, se intinde prima foaie si de pune in tava unsa cu ulei sau magarina si tapetata cu faina. Peste foaie se pune gem, apoi se toarna compozitia de nuca. Se pune apoi si a doua foaie, si se da la cuptor, primele 15 min la foc tare, apoi inca 30 min la mic.
Prajitura rece se taie in patrate cu latura de 5 cm. Se poate orna cu zahar pudra, sau cu glazura de ciocolata, sau doar cu cate o lingurita de gem pe fiecare patratel de prajitura, iar in varf se pune un sambure de nuca.
Pentru un gust si mai rafinat, samburii de nuca alesi intregi se dau fie prin zahar caramelizat, fie prin glazura de ciocolata.
Se poate inlocui cea de-a doua foaie cu un grilaj, si atunci prajitura are alt aspect. Se intinde foaia de aluat si se taie fasii late de un deget ce se pun peste umplutura, pe diagonala tavii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii