Pentru alut, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava, peste care se pune gemul.
Pentru blat procedati astfel: bateti spuma albusurile, apoi se adauga zaharul pana se obtine o bezea. Se adauga apoi galbenusurile si nuca macinata. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste gem si se niveleaza.
Se da tava la cuptor la foc mic pentru 20\', apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura se obtine prin amestecarea tuturor ingredientelor si fierberea lor la foc mic pana se leaga, apoi se toarna peste prajitura cat mai este calda.
Glazura se mai poate obtine si din ciocolata de menaj topita la baie de aburi, amestecata cu putina esenta de rom.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii