autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU NUCA SI GEM

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g faina, 170 g unt/ margarina, 100 g zahar, 2 galbenusuri, 1 plic praf de copt, 1-2 linguri smantana, Pentru blat: 8 oua, 250 g nuci macinate, Pentru glazura: 200g zahar, 4 linguri cacao, 100 g margarina, gem de caise/ prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru alut, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava, peste care se pune gemul.
Pentru blat procedati astfel: bateti spuma albusurile, apoi se adauga zaharul pana se obtine o bezea. Se adauga apoi galbenusurile si nuca macinata. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste gem si se niveleaza.
Se da tava la cuptor la foc mic pentru 20\', apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura se obtine prin amestecarea tuturor ingredientelor si fierberea lor la foc mic pana se leaga, apoi se toarna peste prajitura cat mai este calda.

Glazura se mai poate obtine si din ciocolata de menaj topita la baie de aburi, amestecata cu putina esenta de rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU NUCA SI GEM" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, gem si nuca

Prajitura cu mac, gem si nuca

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina

53 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina
  • 170 g unt/ margarina
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri smantana
  • Pentru blat: 8 oua
  • 250 g nuci macinate
  • Pentru glazura: 200g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 100 g margarina
  • gem de caise/ prune

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Budinca cu branza de vaci