PRAJITURA CU NUCA SI GEM

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina, 170 g unt/ margarina, 100 g zahar, 2 galbenusuri, 1 plic praf de copt, 1-2 linguri smantana
  • Pentru blat: 8 oua, 250 g nuci macinate
  • Pentru glazura: 200g zahar, 4 linguri cacao, 100 g margarina, gem de caise/ prune

Mod de preparare

Pentru alut, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava, peste care se pune gemul.

Pentru blat procedati astfel: bateti spuma albusurile, apoi se adauga zaharul pana se obtine o bezea. Se adauga apoi galbenusurile si nuca macinata. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste gem si se niveleaza.

Se da tava la cuptor la foc mic pentru 20\', apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura se obtine prin amestecarea tuturor ingredientelor si fierberea lor la foc mic pana se leaga, apoi se toarna peste prajitura cat mai este calda.

Glazura se mai poate obtine si din ciocolata de menaj topita la baie de aburi, amestecata cu putina esenta de rom.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise