autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU NUCA SI GEM

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g faina, 170 g unt/ margarina, 100 g zahar, 2 galbenusuri, 1 plic praf de copt, 1-2 linguri smantana, Pentru blat: 8 oua, 250 g nuci macinate, Pentru glazura: 200g zahar, 4 linguri cacao, 100 g margarina, gem de caise/ prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru alut, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava, peste care se pune gemul.
Pentru blat procedati astfel: bateti spuma albusurile, apoi se adauga zaharul pana se obtine o bezea. Se adauga apoi galbenusurile si nuca macinata. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste gem si se niveleaza.
Se da tava la cuptor la foc mic pentru 20\', apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura se obtine prin amestecarea tuturor ingredientelor si fierberea lor la foc mic pana se leaga, apoi se toarna peste prajitura cat mai este calda.

Glazura se mai poate obtine si din ciocolata de menaj topita la baie de aburi, amestecata cu putina esenta de rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU NUCA SI GEM" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina

54 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

51 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina
  • 170 g unt/ margarina
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri smantana
  • Pentru blat: 8 oua
  • 250 g nuci macinate
  • Pentru glazura: 200g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 100 g margarina
  • gem de caise/ prune

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajiturele pentru ceai sau cafea