Prajitura cu nuca si nes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si nes

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, 125 gr zahar pudra, 125 gr nuca macinata, 2 linguri faina, un plic praf de copt, un varf de sare
  • Crema: 200 gr unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 lingurite nes
  • Glazura: 150 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura cappuccino, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte
  • Pentru ornat: 70 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.

Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.

Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.

Glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul.

Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.

Razuim deasupra ciocolata alba.

Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise