autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si nes

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2013

Ingrediente
Blat: 5 oua, 125 gr zahar pudra, 125 gr nuca macinata, 2 linguri faina, un plic praf de copt, un varf de sare, Crema: 200 gr unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 lingurite nes, Glazura: 150 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura cappuccino, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte, Pentru ornat: 70 gr ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.
Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.
Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.
Glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul.
Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.
Razuim deasupra ciocolata alba.
Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si nes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake + Brownie

Cheesecake + Brownie

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand

27 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cornelia Lupu (Chef de cuisine):

    Super buna! Doar ca eu am inlocuit ness-ul cu doua pliculete de cappuccino Jacobs, am mai pus niste pliculete de zahar vanilat in crema si in blat si niste esenta de vanilie Dr. Oetker in blat pentru mai multa aroma. A iesit super buna. Multumesc pentru reteta... sorry, dar poze nu am mai apucat sa fac..data viitoare :)

  • ANDREA

    ANDREA (Bucatar sef):

    m-ia iesit foarte bine si sincera sa fiu este si foarte gustoase

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriella Gabriella , 31 iulie 2015

    delicioasa

  • Fara foto

    Laura Moldovan-Morar , 20 decembrie 2013

    e buna reteta pentru o tava normala de prajituri?

  • Fara foto

    Camelia Mia , 11 decembrie 2013

    e buna reteta pentru o tava normala de prajituri?

    • Fara foto

      Lidia Si Dany Dima , 11 decembrie 2013

      e buna reteta pentru o tava normala de prajituri?

    • Fara foto

      Camelia Mia , 11 decembrie 2013

      unde scrie ingredientele?Cate oua, faina, zahar, etc?

    • Fara foto

      Maria Cicioc , 09 decembrie 2013

      Crema e mai buna fara gabenusurile crude ,eu nu le-am pus.

    • Fara foto

      Bukkos Rica , 18 noiembrie 2013

      e buna reteta pentru o tava normala de prajituri?

    • Fara foto

      Dita Cornelia , 16 noiembrie 2013

      V-AM SPUS CA VA IUBESC?

    • Fara foto

      Dita Cornelia , 16 noiembrie 2013

      MMMMMMMM...

    • Fara foto

      Maria Murarasu , 14 noiembrie 2013

      e buna reteta pentru o tava normala de prajituri?

    • Fara foto

      Bukkos Rica , 14 noiembrie 2013

      prajitura mea preferata,,,,f,,,,f,,,f,buna..

    • Fara foto

      Mariana Romosan , 24 octombrie 2013

      e buna reteta pentru o tava normala de prajituri?

    • Fara foto

      Elena Florescu , 24 octombrie 2013

      super de buna.

    • Fara foto

      Laura Gheorghe , 24 octombrie 2013

      nu prea e ok cu galbenusuri crude.

    • Fara foto

      Iuonas Flavia , 24 octombrie 2013

      am facut-o, este ceva delicios !

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

      delicioasa rau!!!

    • Fara foto

      Lorelai , 13 septembrie 2013

      Ce dimensiune are tava ?

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2013

      dimensiune la tava?

    • Fara foto

      Dragoi Valerica , 28 iunie 2013

      Delicioasa aceasta prajitura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 125 gr zahar pudra
  • 125 gr nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema: 200 gr unt nesarat
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite nes
  • Glazura: 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cappuccino
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • Pentru ornat: 70 gr ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COSTEO (Chef de cuisine)

delicioasa rau!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu visine