Galbenusurile se freaca cu 6 linguri zahar pana devin ca o crema, se adauga ulei putin cate putin, apoi faina (de aici se opresc 2 linguri) se fae o coca care se imparte in 3. 2/3 se intinde (cu dosul unei linguri) in tava cu hartie de copt.
Peste coca se pune un strat subtire de gem, iar apoi rahatul taiat cubulete mici. Peste rahat se intinde cu o lingura crema de nuca.
Crema de nuca:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul apoi cacao si se bat in continuare pana se intaresc ca pt bezele.
Restul de aluat oprit (1/3) se framanta cu cele 2 linguri de faina oprita (sau cata e nevoie pt un aluat tare). Acesta se rade pe toata suprafata tavii, avand grija sa fie acoperita toata crema.
Se coace la fos potrivit 35-40 minute.
Se taie rece, pudrata cu zahar vanilat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii