autor:

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si rahat

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Pt aluat:, 12 lg zahar, 6 oua, 6 lg ulei, 12 lg nuca macinata, 2 cani faina, 200 gh rahat, 2 lg cacao, 3-4 lg gem acrisor, Arome (rom, coaja lamaie), Zahar vanilat, , Pt crema de nuca:, 6 albusuri, 6 kg zahar, 2 lg-ite cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri zahar pana devin ca o crema, se adauga ulei putin cate putin, apoi faina (de aici se opresc 2 linguri) se fae o coca care se imparte in 3. 2/3 se intinde (cu dosul unei linguri) in tava cu hartie de copt.
Peste coca se pune un strat subtire de gem, iar apoi rahatul taiat cubulete mici. Peste rahat se intinde cu o lingura crema de nuca.

Crema de nuca:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul apoi cacao si se bat in continuare pana se intaresc ca pt bezele.

Restul de aluat oprit (1/3) se framanta cu cele 2 linguri de faina oprita (sau cata e nevoie pt un aluat tare). Acesta se rade pe toata suprafata tavii, avand grija sa fie acoperita toata crema.

Se coace la fos potrivit 35-40 minute.

Se taie rece, pudrata cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se contiuna batutul spumei, adaugam

22 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 12 lg zahar
  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 12 lg nuca macinata
  • 2 cani faina
  • 200 gh rahat
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg gem acrisor
  • Arome (rom
  • coaja lamaie)
  • Zahar vanilat
  • Pt crema de nuca:
  • 6 albusuri
  • 6 kg zahar
  • 2 lg-ite cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mascarpone si zmeura