autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si vanilie

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 100 g nuca, 4 oua, 250 g zahar, 200 ml ulei, 200 ml suc de portocale, 300 g faina, 1 plic cu praf de copt, 2 linguri cu cacao., , Crema: 6 galbenusuri, 3 linguri cu faina, 200 ml lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic cu zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul. Toarna sucul, uleiul si presara nuca zdrobita. Adauga faina, praful de copt si cacaua. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute, dupa care lasa sa se raceasca. Intre timp, freaca galbenusurile cu zaharul, faina si zaharul vanilat. Toarna treptat laptele si lasa la foc mic, amestecand energic, pana se desfac toate cocoloasele, iar crema se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin, adauga untul. Intinde crema de vanilie usor racita peste blatul de cacao si nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Eu am pregatit prima data crema: Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam amidonul,

14 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu nuca, caramel si vanilie

Prajitura cu nuca, caramel si vanilie

Se vor face 3 foi de blat, astfel: mixati albusurile de ou pana cand acestea devin spuma, apoi adaugati

4 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 g nuca
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml suc de portocale
  • 300 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 2 linguri cu cacao.
  • Crema: 6 galbenusuri
  • 3 linguri cu faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

220 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu smochine si ghimbir