autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si vanilie

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 100 g nuca, 4 oua, 250 g zahar, 200 ml ulei, 200 ml suc de portocale, 300 g faina, 1 plic cu praf de copt, 2 linguri cu cacao., , Crema: 6 galbenusuri, 3 linguri cu faina, 200 ml lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic cu zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul. Toarna sucul, uleiul si presara nuca zdrobita. Adauga faina, praful de copt si cacaua. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute, dupa care lasa sa se raceasca. Intre timp, freaca galbenusurile cu zaharul, faina si zaharul vanilat. Toarna treptat laptele si lasa la foc mic, amestecand energic, pana se desfac toate cocoloasele, iar crema se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin, adauga untul. Intinde crema de vanilie usor racita peste blatul de cacao si nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana

2 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Aluatul - Untul tinut la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza bine spuma,pina

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 g nuca
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml suc de portocale
  • 300 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 2 linguri cu cacao.
  • Crema: 6 galbenusuri
  • 3 linguri cu faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Briose de Paste