Reteta postata pe: 22 martie 2009
Ingrediente
Ingrediente: 100 g nuca, 4 oua, 250 g zahar, 200 ml ulei, 200 ml suc de portocale, 300 g faina, 1 plic cu praf de copt, 2 linguri cu cacao., , Crema: 6 galbenusuri, 3 linguri cu faina, 200 ml lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic cu zahar vanilat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Bate ouale cu zaharul. Toarna sucul, uleiul si presara nuca zdrobita. Adauga faina, praful de copt si cacaua. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute, dupa care lasa sa se raceasca. Intre timp, freaca galbenusurile cu zaharul, faina si zaharul vanilat. Toarna treptat laptele si lasa la foc mic, amestecand energic, pana se desfac toate cocoloasele, iar crema se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin, adauga untul. Intinde crema de vanilie usor racita peste blatul de cacao si nuci.