O prajitura fina, satioasa si plina de savoare.Data viitoare voi face portie dubla :)
Reteta de inspiratie:http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/
Mod de preparare:
Blat:Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa.Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.
Crema:Amestecam cu un tel oul,galbenusurile, zaharul,praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.
Glazura:Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi .Amestecam pana la omogenizare.
Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe vericala.Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema( calduta).Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi(eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore :)). Deliciu!!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii