Prajitura cu nuca Sumegi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca Sumegi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura de faina
  • un praf de sare
  • Crema;
  • 4 galbenusuri
  • un ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125 g unt 82% grasime
  • 1/2 fiola.esenta vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 lg.frisca lichida
  • Decor:
  • nuci prajite

Mod de preparare

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare.Data viitoare voi face portie dubla :)

Reteta de inspiratie:http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/

Mod de preparare:

Blat:Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa.Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

Crema:Amestecam cu un tel oul,galbenusurile, zaharul,praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.

Glazura:Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi .Amestecam pana la omogenizare.

Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe vericala.Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema( calduta).Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi(eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore :)). Deliciu!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor