Spalati lamaia sub jet de apa fierbinte. Radeti-i coaja. Separati albusurile de galbenusuri. Topiti untul, fara sa-l infierbantati. Dati nuca prin masina de tocat nuci sau pe razatoarea mica. - Amestecati galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia se albeste. Adaugati untul topit, pesmetul, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt, nucile, coaja de lamaie rasa. Amestecati compozitia cu o lingura de lemn, pana devine omogena. - Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o forma rotunda, detasabila (cu diametrul de 20 cm). Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat in aluat. Bagati prajitura la cuptor 45 de minute. - Diluati mierea cu apa. Cand prajitura e gata, scoateti-o din forma si puneti-o pe un platou. Stropiti-o cu siropul de miere cat este calda. Decorati-o cu miez de nuca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii