1. Se macina nuca sau se toaca marunt de tot.
2. Untul, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un castron si se freaca bine cel putin 10 minute, pane devine o spuma. Se adauga ouale si se freaca cu untul. Se adauga pesmetul si faina, laptele (putin cate putin), praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele, amestecandu-se pana ce se obtine un aluat uniform. Apoi, se incorporeaza nuca macinata.
3. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge bine o forma dreptunghiulara de 23x35 cm, se toarna aluatul, se intinde si se introduce in cuptorul incins. Se coace circa 40 de minute,la 180*C.
4. Se prepara siropul: se amesteca zaharul cu mierea si cu 250 ml de apa, se pune pe foc si, dupa ce da in clocot, se fierbe siropul - la foc potrivit - 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga coniacul si zeama de lamaie.
5. Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul cald. Se lasa sa se raceasca si se scoate din tava.
6. Se taie patrate si se serveste.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii