autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU NUCI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
250 g samburi de nuca,, 125 g unt (moale), , 125 g zahar,, 1/2 lingurita zahar vanilat,, 4 oua,, 125 g pesmet, , 125 g faina,, 65 ml lapte,, 1 lingurita praf de copt,, 2 lingurite coaja rasa de lamaie,, 1 lingurita scortisoara pisata, , 1/2 lingurita cuisoare pisate, , ulei pentru uns forma., Pentru sirop:, 150 g zahar, , 60 g miere,, 1 lingura zeama de lamaie,, 2 linguri coniac.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se macina nuca sau se toaca marunt de tot.
2. Untul, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un castron si se freaca bine cel putin 10 minute, pane devine o spuma. Se adauga ouale si se freaca cu untul. Se adauga pesmetul si faina, laptele (putin cate putin), praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele, amestecandu-se pana ce se obtine un aluat uniform. Apoi, se incorporeaza nuca macinata.
3. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge bine o forma dreptunghiulara de 23x35 cm, se toarna aluatul, se intinde si se introduce in cuptorul incins. Se coace circa 40 de minute,la 180*C.
4. Se prepara siropul: se amesteca zaharul cu mierea si cu 250 ml de apa, se pune pe foc si, dupa ce da in clocot, se fierbe siropul - la foc potrivit - 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga coniacul si zeama de lamaie.
5. Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul cald. Se lasa sa se raceasca si se scoate din tava.
6. Se taie patrate si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU NUCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu miere si nuci

Prajitura cu miere si nuci

Framanti bine ingredientele pentru foi, pana cand obtii o compozitie mai tare. Imparti aluatul in

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g samburi de nuca,
  • 125 g unt (moale)
  • 125 g zahar,
  • 1/2 lingurita zahar vanilat,
  • 4 oua,
  • 125 g pesmet
  • 125 g faina,
  • 65 ml lapte,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 1/2 lingurita cuisoare pisate
  • ulei pentru uns forma.
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 60 g miere,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 2 linguri coniac.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars