autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Prajitura cu nuci si foi Lica

Autor: edi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: edi (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2009

Ingrediente
A., - 1 pachet margarina, - 4 galbenusuri, (ambele ingrediente vor fi scoase la cald), , - 1 cana de zahar tos (200 250 gr), B., - 1 cana de zahar tos (200 250 gr), - 1 cana nuci tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se bat bine margarina si zaharul, apoi se aduga galbenusurile.

2. Separat, se pun la foc pe cana de zahar, la care, dupa ce se topeste, se adauga nucile tocate.
Apoi se adauga compozitia 1 la compozitia 2 si se da in clocot timp de 5 minute, pe foc economic.
Se amesteca constant pentru a se evita lipirea.

Cat este calda se pune pe foile de napolitana cu o lingura de lemn si se intind una peste alta.
Se asaza un fund de lemn cu ceva greutati peste ele, pentru a se presa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si foi Lica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă

89 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi
tort de zahar ars

tort de zahar ars

crema:Caramelizam zaharul si tapetam fundul si peretii unei cratite.Amestecam ouale cu zahar,vanilie

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • A.
  • - 1 pachet margarina
  • - 4 galbenusuri
  • (ambele ingrediente vor fi scoase la cald)
  • - 1 cana de zahar tos (200 250 gr)
  • B.
  • - 1 cana de zahar tos (200 250 gr)
  • - 1 cana nuci tocate marunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort de mere