autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Prajitura cu nuci si foi Lica

Autor: edi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: edi (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2009

Ingrediente
A., - 1 pachet margarina, - 4 galbenusuri, (ambele ingrediente vor fi scoase la cald), , - 1 cana de zahar tos (200 250 gr), B., - 1 cana de zahar tos (200 250 gr), - 1 cana nuci tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se bat bine margarina si zaharul, apoi se aduga galbenusurile.

2. Separat, se pun la foc pe cana de zahar, la care, dupa ce se topeste, se adauga nucile tocate.
Apoi se adauga compozitia 1 la compozitia 2 si se da in clocot timp de 5 minute, pe foc economic.
Se amesteca constant pentru a se evita lipirea.

Cat este calda se pune pe foile de napolitana cu o lingura de lemn si se intind una peste alta.
Se asaza un fund de lemn cu ceva greutati peste ele, pentru a se presa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si foi Lica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • A.
  • - 1 pachet margarina
  • - 4 galbenusuri
  • (ambele ingrediente vor fi scoase la cald)
  • - 1 cana de zahar tos (200 250 gr)
  • B.
  • - 1 cana de zahar tos (200 250 gr)
  • - 1 cana nuci tocate marunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bucati si crema de caramele