Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.
Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, circular şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.
Între timp, se prepară un sirop de ciocolată. Se rade ciocolata, se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se diluează cu 200 ml apă fierbinte, adăugată treptat.
Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste. Se pune la congelator cam 2 ore sau la frigider peste noapte.
Prăjitura coaptă şi răcită se taie bucăţi (sau cu o forma rotunda), care se dau prin siropul de ciocolată şi nuca de cocos. Se ornează cu frişcă şi fructe.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii