autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu nuci si fructe

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2014

Ingrediente
6 ouă, 8 linguri zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat, 150 g nuci, 3 linguri făină, 1 lingura rom, 25 g unt, 75 g ciocolată neagra, 75 g ciocolata alba, 4-5 linguri nucă de cocos, 300 ml frisca lichida si 300-400 g fructe la alegere

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.



Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, circular şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.



Între timp, se prepară un sirop de ciocolată. Se rade ciocolata, se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se diluează cu 200 ml apă fierbinte, adăugată treptat.



Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste. Se pune la congelator cam 2 ore sau la frigider peste noapte.



Prăjitura coaptă şi răcită se taie bucăţi (sau cu o forma rotunda), care se dau prin siropul de ciocolată şi nuca de cocos. Se ornează cu frişcă şi fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu frisca si ciocolata

Tarta cu frisca si ciocolata

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul.

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE FRUCTE

TORT DE FRUCTE

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, galbenusurile, uleuiul si faina. Daca cere un pic

23 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g nuci
  • 3 linguri făină
  • 1 lingura rom
  • 25 g unt
  • 75 g ciocolată neagra
  • 75 g ciocolata alba
  • 4-5 linguri nucă de cocos
  • 300 ml frisca lichida si 300-400 g fructe la alegere

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mancare de prune