Se freaca putin untul cu drojdia si zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilia, faina si se framinta bine o coca mai mult moale decit tare. Se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte coca in patru parti egale si se intind pe rind patru foi. Se asaza in tava de copt unsa o foaie, se intinde un strat de marmelada gros de ½ cm, se presara cu o treime din cantitatea de nuci pisate si de zahar, apoi a doua foaie, repetind procedeul (se unge cu marmelada etc.), apoi a treia foaie care se unge ca mai sus. Se acopera cu a patra foaie si se coace la foc potrivit. Cind se rumeneste, se scoate din cuptor, se presara cu zahar pudra vanilat si se taie bucati patrate sau dreptunghiulare. Este bine sa se intrebuinteze trei feluri de marmelada.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii