autor:

Truedelights

» » Prajituri

Prajitura cu nuci si rahat

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 4 galbenusuri, 2 linguri cu ulei, 8 linguri zahar farin, 150 g margarina, un praf de sare, un praf de copt, esenta de vanilie, aprox doua cani cu faina, , Pentru umplutura:, gem de prune (cam 6-7 linguri), 3-4 linguri cu nuci maruntite, 3 bucati cu rahat taiat marunt, , , 4 albusuri, 8 linguri cu zahar, 3 linguri cacao, o cana nuci macinate, , Pentru decor:, 50 g margarina, 2 linguri cu lapte, 3 linguri zahar, faina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Preparam aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.

Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.



Peste aluat intindem gemul,nucile,rahatul.



Se bat albusurile cu zaharul, adaugam cacao si nucile macinate si intindem compozitia in tava .



Din margarina, zahar, lapte si faina facem o coca tare pe care o radem peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti cu gropite

Biscuiti cu gropite

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura

Prajitura

Se freaca untul cu 200 g zahar pana devin spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente: mai intai

2 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Va garantez: e buna rau! Usor, simplu si delicios. :)

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    frumos arata bine

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    o bunatate!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      O reteta simpla si o prajitura delicioasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      FOARTE BUNA!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Arata f. bine si cred ca e delicioasa....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte, foarte bună! Am salvat-o! Şi cred că o fac curând!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Excelenta ...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Imi place mult aceasta prajitura! O voi salva si in curand revin cu detalii!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Reteta asta,imi face cu ochiul. Cred ca e un deliciu. An salvat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu ulei
  • 8 linguri zahar farin
  • 150 g margarina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox doua cani cu faina
  • Pentru umplutura:
  • gem de prune (cam 6-7 linguri)
  • 3-4 linguri cu nuci maruntite
  • 3 bucati cu rahat taiat marunt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 3 linguri cacao
  • o cana nuci macinate
  • Pentru decor:
  • 50 g margarina
  • 2 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Truedelights (Chef de cuisine)

Va garantez: e buna rau! Usor, simplu si delicios. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu inima calda