Prajitura cu nuci si rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuci si rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu ulei
  • 8 linguri zahar farin
  • 150 g margarina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox doua cani cu faina
  • Pentru umplutura:
  • gem de prune (cam 6-7 linguri)
  • 3-4 linguri cu nuci maruntite
  • 3 bucati cu rahat taiat marunt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 3 linguri cacao
  • o cana nuci macinate
  • Pentru decor:
  • 50 g margarina
  • 2 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • faina

Mod de preparare

Preparam aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.

Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Peste aluat intindem gemul,nucile,rahatul.

Se bat albusurile cu zaharul, adaugam cacao si nucile macinate si intindem compozitia in tava .

Din margarina, zahar, lapte si faina facem o coca tare pe care o radem peste prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise