Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200°C) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180°C) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii