Prajitura cu orez si branza de vaci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 bucati):
  • Aluatul fraged: 300 g faina,
  • 100 g alune macinate,
  • 200 g unt (margarina),
  • 100 g zahar,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • 1 ou.
  • Compozitia de orez: 3 oua,
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 2 linguri lapte,
  • 100 g zahar,
  • 20 g amidon,
  • 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert.
  • In plus: grasime pentru uns tava,
  • 8 piscoturi,
  • 1,2 kg mere.

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200°C) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180°C) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise