autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu orez si nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 24 de bucati):, Aluatul: 300 g branza de vaci, , 8 linguri ulei, , 2 oua, , 100 g zahar, , 400 g faina, , 1/2 lingurita praf de copt, , 400 ml lapte, , 150 g orez, , 1 varf de cutit vanilie (baton ras),, 2 linguri margarina, , 2 galbenusuri, , 3 plicuri zahar vanilat, , 100 g nuca tocata marunt, , 3 albusuri. In plus: zahar pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasa branza sa se scurga intr-o sita, se stoarce usor si se amesteca cu uleiul, ouale intregi, zaharul, faina, praful de copt si 4 linguri cu lapte, pana ce se obtine un aluat neted.
Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie pentru copt si se intinde pe ea aluatul.
Se pune intr-o cratita orezul impreuna cu restul de lapte, se da in clocot, se incorporeaza vanilia si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180gr..
Se freaca margarina cu galbenusurile si zaharul vanilat si se adauga nuca tocata marunt.
Se bat albusurile spuma.
Se amesteca orezul fiert cu crema de margarina si galbenusurile, se incorporeaza spuma de albusuri, se intinde compozitia peste aluatul din tava si se da prajitura la cuptor. Dupa ce s-a copt, se presara - calduta - cu zahar pudra si se serveste taiata in romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu orez si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu orez si nuca

Prajitura cu orez si nuca

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte

7 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 24 de bucati):
  • Aluatul: 300 g branza de vaci
  • 8 linguri ulei
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 150 g orez
  • 1 varf de cutit vanilie (baton ras),
  • 2 linguri margarina
  • 2 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g nuca tocata marunt
  • 3 albusuri. In plus: zahar pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine