Prajitura cu orez si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 24 de bucati):
  • Aluatul: 300 g branza de vaci,
  • 8 linguri ulei,
  • 2 oua,
  • 100 g zahar,
  • 400 g faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 400 ml lapte,
  • 150 g orez,
  • 1 varf de cutit vanilie (baton ras),
  • 2 linguri margarina,
  • 2 galbenusuri,
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • 100 g nuca tocata marunt,
  • 3 albusuri. In plus: zahar pentru pudrat.

Mod de preparare

Se lasa branza sa se scurga intr-o sita, se stoarce usor si se amesteca cu uleiul, ouale intregi, zaharul, faina, praful de copt si 4 linguri cu lapte, pana ce se obtine un aluat neted.

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie pentru copt si se intinde pe ea aluatul.

Se pune intr-o cratita orezul impreuna cu restul de lapte, se da in clocot, se incorporeaza vanilia si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180gr..

Se freaca margarina cu galbenusurile si zaharul vanilat si se adauga nuca tocata marunt.

Se bat albusurile spuma.

Se amesteca orezul fiert cu crema de margarina si galbenusurile, se incorporeaza spuma de albusuri, se intinde compozitia peste aluatul din tava si se da prajitura la cuptor. Dupa ce s-a copt, se presara - calduta - cu zahar pudra si se serveste taiata in romburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise