Se lasa branza sa se scurga intr-o sita, se stoarce usor si se amesteca cu uleiul, ouale intregi, zaharul, faina, praful de copt si 4 linguri cu lapte, pana ce se obtine un aluat neted.
Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie pentru copt si se intinde pe ea aluatul.
Se pune intr-o cratita orezul impreuna cu restul de lapte, se da in clocot, se incorporeaza vanilia si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180gr..
Se freaca margarina cu galbenusurile si zaharul vanilat si se adauga nuca tocata marunt.
Se bat albusurile spuma.
Se amesteca orezul fiert cu crema de margarina si galbenusurile, se incorporeaza spuma de albusuri, se intinde compozitia peste aluatul din tava si se da prajitura la cuptor. Dupa ce s-a copt, se presara - calduta - cu zahar pudra si se serveste taiata in romburi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii