Se fierbe orezul, zaharul cu laptele si se adauga fasii din coaja de porocala si lamaie (cateva fasii) plus 100 ml de suc de portocala, cand a fiert orezul se ia de pe foc si se lasa la racit.
Apoi se separa ouale, albusurile se bat spuma pana se tin pe tel, galbenusurile se bat si se amesteca cu stafide (inmuiate in lapte in prealabil) cu coaja rasa de portocala si esenta de portocala, apoi se incorporeaza cu orezul fiert in prealabil si racit, albusurile batute se adauga peste compozitia de orez fiert, galbenusuri si stafide, se amesteca usor. Compozitia rezultata se toarna intr o forma de tort in care am pus hartie de copt sa nu se lipeasca si l-am bagat la cuptor ~ 1 ora. Dupa ce s-a rumenit bine, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se desface forma de tort, se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra si coaja de portocala si lamaie si apoi se taie triunghiuri. Se serveste rece.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii