Prajitura cu osanza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 640 g faina
  • 450 g osanza
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de otet
  • sare

Mod de preparare

Osanza o curatam de pielite si o tocam cu masina de tocat carne. Luam din osanza o bucatica cam de marimea unui ou, restul de osanza o amestecam cu 240 g faina si o impartim in 3 parti egale.

Bucatica mica de osanza cu cele 400 g de faina, 3 galbenusuri, 3 linguri de otet si putina apa sarata le amestecam. Framantam bine aluatul pana incepe sa faca mici basicute.

Intindem aluatul cam de un deget grosime, il ungem cu 1/3 din osanza cu faina, si apoi impachetam aluatul astfel: de sus, de jos , de la drapata si apoi de la stanga. Punem aluatul in frigider pentru 1/2 ora.

Dupa care epetam operatiunea de ungere si apoi impachetare inca de doua ori, tot cu pauza de odihna de 1/2 de ora.

Intindem apoi aluatul si il taiem cu cutitul fierbinte (in apa fiarta incalzim cutitul)in patratele egale. Patratelelel le indoim in jumate, ca pe niste carticele, si le aliniem frumos in tava , cu partea deschisa inspre usa cuptorului (se vor umfla si se vor deschide ca niste carticele). In cuptorul incins le coacem uniform pana se deschid frumos (gen foietaj) .

Cand se racesc se pot umple cu gem de prune. Se servesc cu zahar pudra desupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise