Prajitura cu osanza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 640 g faina
  • 450 g osanza
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de otet
  • sare

Mod de preparare

Osanza o curatam de pielite si o tocam cu masina de tocat carne. Luam din osanza o bucatica cam de marimea unui ou, restul de osanza o amestecam cu 240 g faina si o impartim in 3 parti egale.

Bucatica mica de osanza cu cele 400 g de faina, 3 galbenusuri, 3 linguri de otet si putina apa sarata le amestecam. Framantam bine aluatul pana incepe sa faca mici basicute.

Intindem aluatul cam de un deget grosime, il ungem cu 1/3 din osanza cu faina, si apoi impachetam aluatul astfel: de sus, de jos , de la drapata si apoi de la stanga. Punem aluatul in frigider pentru 1/2 ora.

Dupa care epetam operatiunea de ungere si apoi impachetare inca de doua ori, tot cu pauza de odihna de 1/2 de ora.

Intindem apoi aluatul si il taiem cu cutitul fierbinte (in apa fiarta incalzim cutitul)in patratele egale. Patratelelel le indoim in jumate, ca pe niste carticele, si le aliniem frumos in tava , cu partea deschisa inspre usa cuptorului (se vor umfla si se vor deschide ca niste carticele). In cuptorul incins le coacem uniform pana se deschid frumos (gen foietaj) .

Cand se racesc se pot umple cu gem de prune. Se servesc cu zahar pudra desupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise