Ingrediente
2 oua, 1 cana zahar tos, 1 cana cu ulei, 1 cana de lapte, 2 cani de faina (umplute cu varf), 1 pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat (1 pt sirop), Un castronel pepene ( curatat de coaja si taiat bucatele), 2 linguri gris, 5 linguri zahar (pt sirop), 2 plicuri Glazura
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
19 voturi
Mod de preparare
Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu ulei si golim aluatul, peste care presaram grisul dupa care asezam bucatile de pepene pe toata suprafata. Se pune la copt, la foc mic, cam 40’.
Siropul : 1l apa , 5 linguri zahar + 1plic zahar vanilat, se pun la fiert pana se topeste zaharul. Se rastoarna blatul cald , pe o tava si-l insiropam. Cand s-a racit complet, turnam glazura de ciocolata peste prajitaura (instructiunile de preparare pe plic) si o dam la rece pt cel putin 1h, dupa care se taie (in ce forma se doreste) si se poate servi.
In loc de glazura, se pote folosi cu succes si frisca, este la fel de buna si aspectoasa.
Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009
Hmmmmm.....cred ca este o bunatate !!!
Ramona (Chef de cuisine) , 28 august 2009
Cred ca trebuie sa fie foarte buna! Eu am facut o prajitura cu gem de pepene galben peste blat, o budinca de vanilie, si albus batut spuma pe aburi, decorata cu glazura de ciocolata ca un zig-zag.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009
Apetisant,iar prezentarea este super...