Prajitura cu pere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu pere

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 pere
  • o cana de zahar
  • o cana si jumatate de faina
  • o canita(de cafea) cu ulei
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • o bucata de ciocolata rasa
  • 2 linguri gris
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 2-3 linguri de zahar praf

Mod de preparare

Se bat bine albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de apa alternativ, apoi uleiul si faina amestecata cu praful de copt nestins.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu ulei, sau se poate pune foaie de copt pentru prajituri.

Se curata perele si se taie cubulete. Se aseaza peste compozitie, si se presara pe deasupra gris, ciocolata rasa si zahar tos.

Se coace cca 20 min la foc tare si 30 la foc min.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se taie in patrate cu latura de 4-5 cm si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise