autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu pere,prune si lichior de oua

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie, , 200 g alune fara coaja, , 250 g unt moale sau margarina, , 200 g zahar, , 4 oua, , 350 g faina, , 1 plic praf de copt, , 1/4 l lichior de oua, , grasime si putina faina pentru tava, , 4 pere coapte, , 750 g prune., Cuvertura - 1/2 l suc de struguri, , 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri), , 3-4 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucatele mai mari ciocolata si alunele. Se freaca bine untul cu zaharul, pana ce devine spumos si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, praful de copt, lichiorul de oua, ciocolata si alunele.
Se intinde aluatul astfel obtinut in tava de aragaz, unsa si tapetata cu faina.
Se curata perele de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie inca o data in spalturi, iar prunele se spala, se rup in doua si li se scot samburii. Se aseaza fructele peste aluat si se coace prajitura circa 50 de minute in cuptorul incins la 175ş, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca sucul de struguri cu cuvertura din pliculete (este ca un fel de gelatina rosie; vezi modul de preparare de pe plic) si cu zaharul, se toarna peste prajitura si se lasa sa se raceasca. Prajitura se taie in 24 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere,prune si lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii. pentru crema se amesteca cele 4 lg.

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g alune fara coaja
  • 250 g unt moale sau margarina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 l lichior de oua
  • grasime si putina faina pentru tava
  • 4 pere coapte
  • 750 g prune.
  • Cuvertura - 1/2 l suc de struguri
  • 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri)
  • 3-4 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciocolata de casa