autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu pere,prune si lichior de oua

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie, , 200 g alune fara coaja, , 250 g unt moale sau margarina, , 200 g zahar, , 4 oua, , 350 g faina, , 1 plic praf de copt, , 1/4 l lichior de oua, , grasime si putina faina pentru tava, , 4 pere coapte, , 750 g prune., Cuvertura - 1/2 l suc de struguri, , 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri), , 3-4 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucatele mai mari ciocolata si alunele. Se freaca bine untul cu zaharul, pana ce devine spumos si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, praful de copt, lichiorul de oua, ciocolata si alunele.
Se intinde aluatul astfel obtinut in tava de aragaz, unsa si tapetata cu faina.
Se curata perele de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie inca o data in spalturi, iar prunele se spala, se rup in doua si li se scot samburii. Se aseaza fructele peste aluat si se coace prajitura circa 50 de minute in cuptorul incins la 175ş, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca sucul de struguri cu cuvertura din pliculete (este ca un fel de gelatina rosie; vezi modul de preparare de pe plic) si cu zaharul, se toarna peste prajitura si se lasa sa se raceasca. Prajitura se taie in 24 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere,prune si lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g alune fara coaja
  • 250 g unt moale sau margarina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 l lichior de oua
  • grasime si putina faina pentru tava
  • 4 pere coapte
  • 750 g prune.
  • Cuvertura - 1/2 l suc de struguri
  • 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri)
  • 3-4 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu crema de nuci si lapte condensat