Prajitura cu pere,prune si lichior de oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie,
  • 200 g alune fara coaja,
  • 250 g unt moale sau margarina,
  • 200 g zahar,
  • 4 oua,
  • 350 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/4 l lichior de oua,
  • grasime si putina faina pentru tava,
  • 4 pere coapte,
  • 750 g prune.
  • Cuvertura - 1/2 l suc de struguri,
  • 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri),
  • 3-4 linguri zahar.

Mod de preparare

Se taie bucatele mai mari ciocolata si alunele. Se freaca bine untul cu zaharul, pana ce devine spumos si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, praful de copt, lichiorul de oua, ciocolata si alunele.

Se intinde aluatul astfel obtinut in tava de aragaz, unsa si tapetata cu faina.

Se curata perele de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie inca o data in spalturi, iar prunele se spala, se rup in doua si li se scot samburii. Se aseaza fructele peste aluat si se coace prajitura circa 50 de minute in cuptorul incins la 175ş, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca sucul de struguri cu cuvertura din pliculete (este ca un fel de gelatina rosie; vezi modul de preparare de pe plic) si cu zaharul, se toarna peste prajitura si se lasa sa se raceasca. Prajitura se taie in 24 de bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc