autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu pere,prune si lichior de oua

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie, , 200 g alune fara coaja, , 250 g unt moale sau margarina, , 200 g zahar, , 4 oua, , 350 g faina, , 1 plic praf de copt, , 1/4 l lichior de oua, , grasime si putina faina pentru tava, , 4 pere coapte, , 750 g prune., Cuvertura - 1/2 l suc de struguri, , 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri), , 3-4 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucatele mai mari ciocolata si alunele. Se freaca bine untul cu zaharul, pana ce devine spumos si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, praful de copt, lichiorul de oua, ciocolata si alunele.
Se intinde aluatul astfel obtinut in tava de aragaz, unsa si tapetata cu faina.
Se curata perele de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie inca o data in spalturi, iar prunele se spala, se rup in doua si li se scot samburii. Se aseaza fructele peste aluat si se coace prajitura circa 50 de minute in cuptorul incins la 175ş, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca sucul de struguri cu cuvertura din pliculete (este ca un fel de gelatina rosie; vezi modul de preparare de pe plic) si cu zaharul, se toarna peste prajitura si se lasa sa se raceasca. Prajitura se taie in 24 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere,prune si lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brownie cu crema mascarpone

Brownie cu crema mascarpone

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine

20 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri
Tort Medovik cu buburuza

Tort Medovik cu buburuza

Blat: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g alune fara coaja
  • 250 g unt moale sau margarina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 l lichior de oua
  • grasime si putina faina pentru tava
  • 4 pere coapte
  • 750 g prune.
  • Cuvertura - 1/2 l suc de struguri
  • 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri)
  • 3-4 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada