autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu pere,prune si lichior de oua

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie, , 200 g alune fara coaja, , 250 g unt moale sau margarina, , 200 g zahar, , 4 oua, , 350 g faina, , 1 plic praf de copt, , 1/4 l lichior de oua, , grasime si putina faina pentru tava, , 4 pere coapte, , 750 g prune., Cuvertura - 1/2 l suc de struguri, , 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri), , 3-4 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucatele mai mari ciocolata si alunele. Se freaca bine untul cu zaharul, pana ce devine spumos si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, praful de copt, lichiorul de oua, ciocolata si alunele.
Se intinde aluatul astfel obtinut in tava de aragaz, unsa si tapetata cu faina.
Se curata perele de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie inca o data in spalturi, iar prunele se spala, se rup in doua si li se scot samburii. Se aseaza fructele peste aluat si se coace prajitura circa 50 de minute in cuptorul incins la 175ş, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca sucul de struguri cu cuvertura din pliculete (este ca un fel de gelatina rosie; vezi modul de preparare de pe plic) si cu zaharul, se toarna peste prajitura si se lasa sa se raceasca. Prajitura se taie in 24 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere,prune si lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pajitura cu dovleac si mere

Pajitura cu dovleac si mere

La inceput,facem umplutura:dovleacul se pune la calit .Cind e de jumatate moale,se pun merele si

12 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri
Biscuiti cu menta

Biscuiti cu menta

Frecam margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam

10 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g alune fara coaja
  • 250 g unt moale sau margarina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 l lichior de oua
  • grasime si putina faina pentru tava
  • 4 pere coapte
  • 750 g prune.
  • Cuvertura - 1/2 l suc de struguri
  • 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri)
  • 3-4 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)