Prajitura cu pere si ciocolata

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu pere si ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 g de zahar
  • 200 g de faina
  • 125 g de unt topit
  • 75 g de ciocolata neagra, taiata bucatele
  • 50 g de alune sau nuci, usor sfaramate
  • 50 g de cacao
  • 125 g de smantana fermentata, grasa
  • 3 pere
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • un plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu faina
  • un cub de unt
  • o lingurita cu bicarbonat
  • o jumatate de lingurita cu scortisoara
  • o jumatate de lingurita cu extract de vanilie
  • sare
  • 2 linguri cu zahar pudra

Mod de preparare

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful de cacao si un varf de lingurita cu sare si amestecam bine toate ingredientele uscate.

Taiem perele in jumatati, le scoatem casuta cu seminte, iar apoi le taiem in felii groase de 2-3 cm (sau in cubulete). Le stropim cu zeama de lamaie din belsug pentru a nu-si schimba culoarea prin oxidare.

Incalzim cuptorul.

Punem ouale intr-un bol si mixam pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit si mixam pana la omogenizarea completa. Punem amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizare. Adaugam smantana si amestecam usor. Punem bucatile de ciocolata neagra si alunele (sau nucile) si omogenizam.

Pregatim o tava cu diametrul de 24-26 cm, in care aranjam hartie pentru copt, pe care o ungem cu cubul de unt. Presaram si putina faina, pentru a putea scoate usor desertul cu pere. Rasturnam in tava compozitia pentru prajitura si nivelam usor deasupra.

Trecem fiecare felie de para prin faina, pe toate partile, si apoi le aranjam deasupra blatului.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 170 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute.

Cand prajitura cu pere trece testul scobitorii o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet.

Scoatem tarta cu pere racita din tava, desprindem marginile hartiei de copt, asezam prajitura pe o farfurie si pur si simplu tragem usor hartia de copt de sub ea. Presaram deasupra zahar pudra.

Servim cu o cupa cu inghetata alaturi, sau cu un delicios sos de vanilie.

Reteta Video completa o gasiti la:http://youtu.be/MiJHVpZsRRY

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor