autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu pere si fistic

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •100 gr unt sau margarina Rama, moale, •200 gr faina, plus pentru prelucrat, •40 gr zahar, •un praf de sare, •1 galbenus, •2 linguri rom sau suc de mere, Pentru umplutura, •2 mere, •6 pere coapte, •sucul de la 1 lamaie, •6 linguri nectar de pere, •un praf de scortisoara macinata, •un praf de cuisoare macinate, •25 gr fistic tocat, •grasime, pentru tava

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul la frigider pana se pregateste umplutura.
2. Pentru umplutura, se curata merele si 2 pere, li se indeparteaza cotoarele, apoi se taie felii.Se incinge cuptorul la 200ᵒC.
3. Se pun feliile de fructe intr-o cratita impreuna cu sucul de lamaie, nectarul de pere si condimentele.Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana s-au inmuiat fructele, apoi se mai fierbe 15 minute fara capac.Se ia cratita de pe foc si se pun fructele facute terci deoparte.
4. Se unge o forma de tarta.Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, apoi se da pe toata suprafata formei, lasand o margine de jur-imprejur.Se intinde terciul de fructe peste aluat si se da la copt 20 minute.
5. Intre timp se curata restul de pere, se injumatatesc, li se indeparteaza cotorul, apoi se taie felii.Se aseaza feliile de pere pe prajitura coapta, iar deasupra se presara fisticul.Se mai coace prajitura 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Se potriveste foarte bine alaturi de sos de ciocolata.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ciresica

Prajitura Ciresica

200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Jaffa Cakes

Jaffa Cakes

Separati ouale si bateti albusurile spuma, cand acestea s-au intarit adaugati zaharul treptat apoi

20 voturi    5 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Ce deliciu !!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Hmmm,ce bine arata!!!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Esti foarte priceputa! Felicitari!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Ingredientul meu preferat din aceasta reteta este fisticul.Arata f. bine tarta.Bravo!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Buna si rapida!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata ca o placinta si imi plac ingredientele, am salvat-o, felicitari ptr reteta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Super reteta,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • •200 gr faina
  • plus pentru prelucrat
  • •40 gr zahar
  • •un praf de sare
  • •1 galbenus
  • •2 linguri rom sau suc de mere
  • Pentru umplutura
  • •2 mere
  • •6 pere coapte
  • •sucul de la 1 lamaie
  • •6 linguri nectar de pere
  • •un praf de scortisoara macinata
  • •un praf de cuisoare macinate
  • •25 gr fistic tocat
  • •grasime
  • pentru tava

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce deliciu !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite acrisoare