1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul la frigider pana se pregateste umplutura.
2. Pentru umplutura, se curata merele si 2 pere, li se indeparteaza cotoarele, apoi se taie felii.Se incinge cuptorul la 200ᵒC.
3. Se pun feliile de fructe intr-o cratita impreuna cu sucul de lamaie, nectarul de pere si condimentele.Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana s-au inmuiat fructele, apoi se mai fierbe 15 minute fara capac.Se ia cratita de pe foc si se pun fructele facute terci deoparte.
4. Se unge o forma de tarta.Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, apoi se da pe toata suprafata formei, lasand o margine de jur-imprejur.Se intinde terciul de fructe peste aluat si se da la copt 20 minute.
5. Intre timp se curata restul de pere, se injumatatesc, li se indeparteaza cotorul, apoi se taie felii.Se aseaza feliile de pere pe prajitura coapta, iar deasupra se presara fisticul.Se mai coace prajitura 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Se potriveste foarte bine alaturi de sos de ciocolata.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii