Se pun stafidele la inmuiat pentru cel putin 30 minute. Se pune la fiert laptele cu zaharul si putina sare, cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploie amestecand bine. Se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand (va rezulta o crema mai groasa cam greu de amestecat, dar se va schimba cand vom adauga ouale).
Se taie perele felii si se pun intr-o tigaie cu 30 g unt si o lingura de apa, se pune la foc pana cand se inmoaie putin (daca este nevoie se mai adauga cate putina apa). Se pun stafidele stoarse, se amesteca si se ia de pe foc.
Se adauga ouale si vanilia in gris si se amesteca bine dupa care se pune 1/4 din compozitie intr-o tava unsa cu untul ramas. Deasupra se pune 1/4 din fructe si se repeta straturile pana se termina ingredientele.
Se coace in cuptorul cald la 180°C circa 40 minute.
Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii