Se pun stafidele la inmuiat pentru cel putin 30 minute. Se pune la fiert laptele cu zaharul si putina sare, cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploie amestecand bine. Se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand (va rezulta o crema mai groasa cam greu de amestecat, dar se va schimba cand vom adauga ouale).
Se taie perele felii si se pun intr-o tigaie cu 30 g unt si o lingura de apa, se pune la foc pana cand se inmoaie putin (daca este nevoie se mai adauga cate putina apa). Se pun stafidele stoarse, se amesteca si se ia de pe foc.
Se adauga ouale si vanilia in gris si se amesteca bine dupa care se pune 1/4 din compozitie intr-o tava unsa cu untul ramas. Deasupra se pune 1/4 din fructe si se repeta straturile pana se termina ingredientele.
Se coace in cuptorul cald la 180°C circa 40 minute.
Se serveste rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii