autor:

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):, Aluatul - 160 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 60 g zahar, , 1 ou, , 70 g unt (sau margarina), , coaja rasa de la o lamaie, , grasime pentru uns forma., Umplutura - 1 zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , 1 lingura amidon, , 2 oua, , 1/2 l lapte, , 30 g stafide, , 4-5 pere mijlocii (coapte), , zeama de la 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

10 voturi

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat. Intr-un alt bol se amesteca branza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu pere si fistic

Prajitura cu pere si fistic

1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt (sau margarina)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 30 g stafide
  • 4-5 pere mijlocii (coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
prajitura cu foi de casa