Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii