autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):, Aluatul - 160 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 60 g zahar, , 1 ou, , 70 g unt (sau margarina), , coaja rasa de la o lamaie, , grasime pentru uns forma., Umplutura - 1 zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , 1 lingura amidon, , 2 oua, , 1/2 l lapte, , 30 g stafide, , 4-5 pere mijlocii (coapte), , zeama de la 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Se bate untul cu zaharul,se adauga,ouale,faina praful de copt,laptele apoi miezul de nuca si la sfarsit

3 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si pere

Prajitura cu branza si pere

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri

8 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt (sau margarina)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 30 g stafide
  • 4-5 pere mijlocii (coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec