autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):, Aluatul - 160 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 60 g zahar, , 1 ou, , 70 g unt (sau margarina), , coaja rasa de la o lamaie, , grasime pentru uns forma., Umplutura - 1 zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , 1 lingura amidon, , 2 oua, , 1/2 l lapte, , 30 g stafide, , 4-5 pere mijlocii (coapte), , zeama de la 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu pere si gris

Prajitura cu pere si gris

Se pun stafidele la inmuiat pentru cel putin 30 minute. Se pune la fiert laptele cu zaharul si putina

31 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful

2 voturi    4 comentarii
1h 25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt (sau margarina)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 30 g stafide
  • 4-5 pere mijlocii (coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem