autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):, Aluatul - 160 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 60 g zahar, , 1 ou, , 70 g unt (sau margarina), , coaja rasa de la o lamaie, , grasime pentru uns forma., Umplutura - 1 zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , 1 lingura amidon, , 2 oua, , 1/2 l lapte, , 30 g stafide, , 4-5 pere mijlocii (coapte), , zeama de la 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful

2 voturi    4 comentarii
1h 25 min
Prajituri
Prajitura cu pere si Nesquick

Prajitura cu pere si Nesquick

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt (sau margarina)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 30 g stafide
  • 4-5 pere mijlocii (coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Souffle de caise