Prajitura cu pere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • 70 g unt (sau margarina),
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura amidon,
  • 2 oua,
  • 1/2 l lapte,
  • 30 g stafide,
  • 4-5 pere mijlocii (coapte),
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise