Prajitura cu pere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • 70 g unt (sau margarina),
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura amidon,
  • 2 oua,
  • 1/2 l lapte,
  • 30 g stafide,
  • 4-5 pere mijlocii (coapte),
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc