autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):, Aluatul - 160 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 60 g zahar, , 1 ou, , 70 g unt (sau margarina), , coaja rasa de la o lamaie, , grasime pentru uns forma., Umplutura - 1 zahar vanilat, , 2 linguri zahar, , 1 lingura amidon, , 2 oua, , 1/2 l lapte, , 30 g stafide, , 4-5 pere mijlocii (coapte), , zeama de la 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca. (Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Se bat bine albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga

15 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Blatul: Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite. Tapetam cu hartie o tava de 20/24

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 24 cm):
  • Aluatul - 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt (sau margarina)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura - 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 30 g stafide
  • 4-5 pere mijlocii (coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti