autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu picaturi de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
250 gr de brinza de uns 5%, 250 gr de margarina sau unt, 11/2pahar de zahar, 4 oua, 3 pahare de faina, 1praf de zahar vanilat, 300 gr chocolad cips-picaturi de ciocolata, , ptr glazura, 1pahar zahar, 1/4 de pahar margarina, 1/2 pahar de cacao, 1/4 pahar lapte sau smantina de frisca, , o alta varianta de glazura, 100 gr ciocolata de menaj, 125 gr lapte condesat indulcit, 2 linguri de margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

prajitura

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un bol se amesteca margarina moale aproape topita cu brinza si ouale si zaharul se adauga zaharul vanilat si faina treptat pina compozitia este omogena dar nu prea mult dupa care se adauga picaturile de ciocolata si se toarna intr-o forma de gughelof cu gaura la mijloc si pe care am unso cu putin ulei.Se coboara temperatura la 175 de grade si se coace 30 de minute sau pina se rumeneste frumos.
Intr-e timp se pregateste glazura.
Se pun toate ingridentele intr-o craticioara si se incalzesc pe foc mic citeva minute pina se ingroase putin.Se lasa sa se raceasca.
Cind prajitura este gata si am scos-o din cuptor o lasam sa se raceasca putin si turnam glazura deasupra.Iese minunata si este buna si pentru onomastica ptr copii.
Eu am facut compozitia prajiturii dar am pus-o in tavite ca ptr mafins si am facut deasemeni a doua glazura -la ben marin se topeste ciocolata cu laptele condesat si margarina pina ciocolata sa topit se ia de pe foc si se lasa la racit putin dupa care am muiat fiecare mafin in ciocolata si le-am pus pe un gratar sa se raceasca. A iesit minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu picaturi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Jumatate din cantitatea de unt,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma rotunda,apoi se aseaza

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MG , 08 iulie 2014

    Unde ai gasti picaturi de ciocolata?

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Arata bine si cred ca si foarte gustoasa......

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Apetisant!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Le-am mai pregatit o data si in compozitie am adaugat 1 pliculet de praf de copt si ies mai mari si mai pufoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de brinza de uns 5%
  • 250 gr de margarina sau unt
  • 11/2pahar de zahar
  • 4 oua
  • 3 pahare de faina
  • 1praf de zahar vanilat
  • 300 gr chocolad cips-picaturi de ciocolata
  • ptr glazura
  • 1pahar zahar
  • 1/4 de pahar margarina
  • 1/2 pahar de cacao
  • 1/4 pahar lapte sau smantina de frisca
  • o alta varianta de glazura
  • 100 gr ciocolata de menaj
  • 125 gr lapte condesat indulcit
  • 2 linguri de margarina

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

MG

Unde ai gasti picaturi de ciocolata?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Deliciu cu miere si fructe