Prajitura cu picaturi de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu picaturi de ciocolata

Ingrediente

  • 250 gr de brinza de uns 5%
  • 250 gr de margarina sau unt
  • 11/2pahar de zahar
  • 4 oua
  • 3 pahare de faina
  • 1praf de zahar vanilat
  • 300 gr chocolad cips-picaturi de ciocolata
  • ptr glazura
  • 1pahar zahar
  • 1/4 de pahar margarina
  • 1/2 pahar de cacao
  • 1/4 pahar lapte sau smantina de frisca
  • o alta varianta de glazura
  • 100 gr ciocolata de menaj
  • 125 gr lapte condesat indulcit
  • 2 linguri de margarina

Mod de preparare

prajitura

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un bol se amesteca margarina moale aproape topita cu brinza si ouale si zaharul se adauga zaharul vanilat si faina treptat pina compozitia este omogena dar nu prea mult dupa care se adauga picaturile de ciocolata si se toarna intr-o forma de gughelof cu gaura la mijloc si pe care am unso cu putin ulei.Se coboara temperatura la 175 de grade si se coace 30 de minute sau pina se rumeneste frumos.

Intr-e timp se pregateste glazura.

Se pun toate ingridentele intr-o craticioara si se incalzesc pe foc mic citeva minute pina se ingroase putin.Se lasa sa se raceasca.

Cind prajitura este gata si am scos-o din cuptor o lasam sa se raceasca putin si turnam glazura deasupra.Iese minunata si este buna si pentru onomastica ptr copii.

Eu am facut compozitia prajiturii dar am pus-o in tavite ca ptr mafins si am facut deasemeni a doua glazura -la ben marin se topeste ciocolata cu laptele condesat si margarina pina ciocolata sa topit se ia de pe foc si se lasa la racit putin dupa care am muiat fiecare mafin in ciocolata si le-am pus pe un gratar sa se raceasca. A iesit minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise