autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu , piersici si cacao

Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, un ou, un varf cutit sare, 35 g zahar, putina coaja de lamaie, , 15 g amidon alimentar, un vf cutit praf de copt, o lingurita cacao, o lungurita cafea, unt si zahar brun pt tava., , Pt topping:, 3 foi gelatina rosie,, 125 ml vin alb, 2 linguri zahar, o lingurita suc de lamaie, 2-3 piersici coapte, frunze de menta, optional pt decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade, separati albusul de galbenus, apoi bateti albusul cu puti praf de sare. Adaugati treptat 1/2 cantitate de de zahar si bateti albusul pana se intareste.
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa rece, apoi adaugati restul de zahar pt a obtine o crema. Incorporati aceasta crema in spuma de albus, adaugati coaja de lamaie, faina, amidonul, praful de copt si praful de cacao dizolvat in cafea. Amestecati incet si cu grija.
Ungeti fundul tavii, formei de copt, presarati zahar brun, turnati aluatul si lasati-l la copt aprox 8-13 minute.
Pt topping inmuiati gelatina in apa rece. Fierbeti vinul, zaharul si sucul de lamaie pana ce dau in clocot, apoi luati oala de pe foc. Stoarceti gelatina de apa, apio dizolvati-o in vinul cald. Decejiti piersicile, taiati-le cubulete si adaugati-le in vin,
decupati forme din aluat si puneti deasupra compozitia cu fructe.
Este o retete ce se poate prepara si cu piersici din compot, in orice sezon.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu , piersici si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Regal

Tort Regal

Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tort mere

Tort mere

Blaturile sunt umplute cu crema de vanilie, dar aveti grija sa va ramana putina crema pentru capacul

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • un varf cutit sare
  • 35 g zahar
  • putina coaja de lamaie
  • 15 g amidon alimentar
  • un vf cutit praf de copt
  • o lingurita cacao
  • o lungurita cafea
  • unt si zahar brun pt tava.
  • Pt topping:
  • 3 foi gelatina rosie,
  • 125 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita suc de lamaie
  • 2-3 piersici coapte
  • frunze de menta
  • optional pt decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile in cafeaua filtru rece. Se

35 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu (din comert) Tiramisu (din comert)

Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cind se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfirsit un plic de

32 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone