autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu , piersici si cacao

Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, un ou, un varf cutit sare, 35 g zahar, putina coaja de lamaie, , 15 g amidon alimentar, un vf cutit praf de copt, o lingurita cacao, o lungurita cafea, unt si zahar brun pt tava., , Pt topping:, 3 foi gelatina rosie,, 125 ml vin alb, 2 linguri zahar, o lingurita suc de lamaie, 2-3 piersici coapte, frunze de menta, optional pt decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade, separati albusul de galbenus, apoi bateti albusul cu puti praf de sare. Adaugati treptat 1/2 cantitate de de zahar si bateti albusul pana se intareste.
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa rece, apoi adaugati restul de zahar pt a obtine o crema. Incorporati aceasta crema in spuma de albus, adaugati coaja de lamaie, faina, amidonul, praful de copt si praful de cacao dizolvat in cafea. Amestecati incet si cu grija.
Ungeti fundul tavii, formei de copt, presarati zahar brun, turnati aluatul si lasati-l la copt aprox 8-13 minute.
Pt topping inmuiati gelatina in apa rece. Fierbeti vinul, zaharul si sucul de lamaie pana ce dau in clocot, apoi luati oala de pe foc. Stoarceti gelatina de apa, apio dizolvati-o in vinul cald. Decejiti piersicile, taiati-le cubulete si adaugati-le in vin,
decupati forme din aluat si puneti deasupra compozitia cu fructe.
Este o retete ce se poate prepara si cu piersici din compot, in orice sezon.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu , piersici si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

10 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • un varf cutit sare
  • 35 g zahar
  • putina coaja de lamaie
  • 15 g amidon alimentar
  • un vf cutit praf de copt
  • o lingurita cacao
  • o lungurita cafea
  • unt si zahar brun pt tava.
  • Pt topping:
  • 3 foi gelatina rosie,
  • 125 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita suc de lamaie
  • 2-3 piersici coapte
  • frunze de menta
  • optional pt decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata