autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu , piersici si cacao

Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, un ou, un varf cutit sare, 35 g zahar, putina coaja de lamaie, , 15 g amidon alimentar, un vf cutit praf de copt, o lingurita cacao, o lungurita cafea, unt si zahar brun pt tava., , Pt topping:, 3 foi gelatina rosie,, 125 ml vin alb, 2 linguri zahar, o lingurita suc de lamaie, 2-3 piersici coapte, frunze de menta, optional pt decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade, separati albusul de galbenus, apoi bateti albusul cu puti praf de sare. Adaugati treptat 1/2 cantitate de de zahar si bateti albusul pana se intareste.
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa rece, apoi adaugati restul de zahar pt a obtine o crema. Incorporati aceasta crema in spuma de albus, adaugati coaja de lamaie, faina, amidonul, praful de copt si praful de cacao dizolvat in cafea. Amestecati incet si cu grija.
Ungeti fundul tavii, formei de copt, presarati zahar brun, turnati aluatul si lasati-l la copt aprox 8-13 minute.
Pt topping inmuiati gelatina in apa rece. Fierbeti vinul, zaharul si sucul de lamaie pana ce dau in clocot, apoi luati oala de pe foc. Stoarceti gelatina de apa, apio dizolvati-o in vinul cald. Decejiti piersicile, taiati-le cubulete si adaugati-le in vin,
decupati forme din aluat si puneti deasupra compozitia cu fructe.
Este o retete ce se poate prepara si cu piersici din compot, in orice sezon.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu , piersici si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu două creme de ciocolată

Tort cu două creme de ciocolată

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe

12 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

32 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • un varf cutit sare
  • 35 g zahar
  • putina coaja de lamaie
  • 15 g amidon alimentar
  • un vf cutit praf de copt
  • o lingurita cacao
  • o lungurita cafea
  • unt si zahar brun pt tava.
  • Pt topping:
  • 3 foi gelatina rosie,
  • 125 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita suc de lamaie
  • 2-3 piersici coapte
  • frunze de menta
  • optional pt decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Opera
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide