Preincalziti cuptorul la 180 grade, separati albusul de galbenus, apoi bateti albusul cu puti praf de sare. Adaugati treptat 1/2 cantitate de de zahar si bateti albusul pana se intareste.
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa rece, apoi adaugati restul de zahar pt a obtine o crema. Incorporati aceasta crema in spuma de albus, adaugati coaja de lamaie, faina, amidonul, praful de copt si praful de cacao dizolvat in cafea. Amestecati incet si cu grija.
Ungeti fundul tavii, formei de copt, presarati zahar brun, turnati aluatul si lasati-l la copt aprox 8-13 minute.
Pt topping inmuiati gelatina in apa rece. Fierbeti vinul, zaharul si sucul de lamaie pana ce dau in clocot, apoi luati oala de pe foc. Stoarceti gelatina de apa, apio dizolvati-o in vinul cald. Decejiti piersicile, taiati-le cubulete si adaugati-le in vin,
decupati forme din aluat si puneti deasupra compozitia cu fructe.
Este o retete ce se poate prepara si cu piersici din compot, in orice sezon.
Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii