Ingrediente
Pentru aluat:, un ou, un varf cutit sare, 35 g zahar, putina coaja de lamaie, , 15 g amidon alimentar, un vf cutit praf de copt, o lingurita cacao, o lungurita cafea, unt si zahar brun pt tava., , Pt topping:, 3 foi gelatina rosie,, 125 ml vin alb, 2 linguri zahar, o lingurita suc de lamaie, 2-3 piersici coapte, frunze de menta, optional pt decor.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa rece, apoi adaugati restul de zahar pt a obtine o crema. Incorporati aceasta crema in spuma de albus, adaugati coaja de lamaie, faina, amidonul, praful de copt si praful de cacao dizolvat in cafea. Amestecati incet si cu grija.
Ungeti fundul tavii, formei de copt, presarati zahar brun, turnati aluatul si lasati-l la copt aprox 8-13 minute.
Pt topping inmuiati gelatina in apa rece. Fierbeti vinul, zaharul si sucul de lamaie pana ce dau in clocot, apoi luati oala de pe foc. stoarceti gelatina de apa, apio dizolvati-o in vinul cald. Decejiti piersicile, taiati-le cubulete si adaugati-le in vin,
decupati forme din aluat si puneti deasupra compozitia cu fructe.
Este o retete ce se poate prepara si cu piersici din compot, in orice sezon.
Va doresc pofta buna!