autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu , piersici si cacao

Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L Andrea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, un ou, un varf cutit sare, 35 g zahar, putina coaja de lamaie, , 15 g amidon alimentar, un vf cutit praf de copt, o lingurita cacao, o lungurita cafea, unt si zahar brun pt tava., , Pt topping:, 3 foi gelatina rosie,, 125 ml vin alb, 2 linguri zahar, o lingurita suc de lamaie, 2-3 piersici coapte, frunze de menta, optional pt decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade, separati albusul de galbenus, apoi bateti albusul cu puti praf de sare. Adaugati treptat 1/2 cantitate de de zahar si bateti albusul pana se intareste.
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa rece, apoi adaugati restul de zahar pt a obtine o crema. Incorporati aceasta crema in spuma de albus, adaugati coaja de lamaie, faina, amidonul, praful de copt si praful de cacao dizolvat in cafea. Amestecati incet si cu grija.
Ungeti fundul tavii, formei de copt, presarati zahar brun, turnati aluatul si lasati-l la copt aprox 8-13 minute.
Pt topping inmuiati gelatina in apa rece. Fierbeti vinul, zaharul si sucul de lamaie pana ce dau in clocot, apoi luati oala de pe foc. Stoarceti gelatina de apa, apio dizolvati-o in vinul cald. Decejiti piersicile, taiati-le cubulete si adaugati-le in vin,
decupati forme din aluat si puneti deasupra compozitia cu fructe.
Este o retete ce se poate prepara si cu piersici din compot, in orice sezon.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu , piersici si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Tort Ying Yang

Tort Ying Yang

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu margarina.Se tapeteaza o forma de tort de 26 cm cu hartie

2 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • un varf cutit sare
  • 35 g zahar
  • putina coaja de lamaie
  • 15 g amidon alimentar
  • un vf cutit praf de copt
  • o lingurita cacao
  • o lungurita cafea
  • unt si zahar brun pt tava.
  • Pt topping:
  • 3 foi gelatina rosie,
  • 125 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita suc de lamaie
  • 2-3 piersici coapte
  • frunze de menta
  • optional pt decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort mousse de ciocolata