Pentru blat, se bat albusurile bine, se pun zaharul si apa (alternindu-le), se mixeaza bine, se pun galbenusurile si aromele. Se mixeaza pina ce totul e omogen (nu mai mult).
Se adauga faina cernuta cu praful de copt, apoi amestecata cu nucile. Se amesteca totul, cu o lingura de lemn, usor.
Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (e nevoie de o tava de cca 28/21 cm).
Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40-45 minute.
Cind e gata, se lasa sa se raceasca.
In timpul asta, se face crema. Laptele se fierbe cu amidonul dupa ce da citeva clocote, se stinge focul si imediat se pune zaharul, se mesteca bine pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, mestecind tot timpul. Cand e rece, se pune peste untul frecat spuma. Laptele si amidonul se adauga la unt incetul cu incetul, mixind tot timpul.
Cind crema e omogena, se pune zeama de lamiie, mixind.
Se gusta, daca ni se pare prea acru, punem putin zahar pudra.
Asamblare
Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 3.
Pe un platou, punem jumatate din blat, punem peste 1/3 din crema. Aranjam peste crema piscoturile inmuiate foarte putin in laptele vanilat (rece).
Peste piscoturi se pune crema (1/3) apoi, a 2-a jumatate de blat.
Se unge prajitura de jur imprejur cu crema ramasa.
Deasupra se pune glazura. Pentru glazura, topim ciocolata pe aburi (sau cuptor cu unde), si imediat (fierbinte) o intindem deasupra prajiturii. Se pune la rece cel putin 4 ore, apoi se taie (bucati de cca 2,5/5 cm) si se serveste.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii