autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu piscoturi

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:, -200 g faina, -100 g nuci macinate, -2 lingurite praf de copt, -5 oua, -300 g zahar tos, -10 linguri de apa de la robinet, -arome, , Crema:, -500 ml lapte, -100 g amidon, -200 g zahar, -zeama de la o lamiie, -200-250 g unt, , Glazura:, -80-100 g ciocolata amaruie(sau altfeldepinde cum preferi), , Mai e nevoie de cca 24 de piscoturi si cam 200 ml lapte+vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile bine, se pun zaharul si apa (alternindu-le), se mixeaza bine, se pun galbenusurile si aromele. Se mixeaza pina ce totul e omogen (nu mai mult).

Se adauga faina cernuta cu praful de copt, apoi amestecata cu nucile. Se amesteca totul, cu o lingura de lemn, usor.

Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (e nevoie de o tava de cca 28/21 cm).

Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40-45 minute.

Cind e gata, se lasa sa se raceasca.

In timpul asta, se face crema. Laptele se fierbe cu amidonul dupa ce da citeva clocote, se stinge focul si imediat se pune zaharul, se mesteca bine pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, mestecind tot timpul. Cand e rece, se pune peste untul frecat spuma. Laptele si amidonul se adauga la unt incetul cu incetul, mixind tot timpul.

Cind crema e omogena, se pune zeama de lamiie, mixind.

Se gusta, daca ni se pare prea acru, punem putin zahar pudra.



Asamblare



Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 3.

Pe un platou, punem jumatate din blat, punem peste 1/3 din crema. Aranjam peste crema piscoturile inmuiate foarte putin in laptele vanilat (rece).

Peste piscoturi se pune crema (1/3) apoi, a 2-a jumatate de blat.

Se unge prajitura de jur imprejur cu crema ramasa.

Deasupra se pune glazura. Pentru glazura, topim ciocolata pe aburi (sau cuptor cu unde), si imediat (fierbinte) o intindem deasupra prajiturii. Se pune la rece cel putin 4 ore, apoi se taie (bucati de cca 2,5/5 cm) si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA RAPIDA CU PISCOTURI

PRAJITURA RAPIDA CU PISCOTURI

Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic+1 lingura de cacao+1 lingurita de ness. Se tapeteaza

83 voturi    17 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu piersici si piscoturi

Prajitura cu piersici si piscoturi

Cum am procedat la blat: albusurile le-am batut bezea cu zaharul. Am adaugat uleiul si laptele treptat.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2011

    imi pare rau ca abia acum am descoperit reteta asta Cami;arata foarte bine si mai mult ca sigur ca-i gustoasa foc;felicitari

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    O prajitura foarte fina care arata si extraordinar. Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

    foarte gustoasa, aspectoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      foarte, foarte apetisanta

    • Fara foto

      maria mihalache , 22 noiembrie 2009

      Felicitari, Camy.............arata tare bine.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Camelia şi această reţetă a ta arată minunat şi cred că e foarte gustoasă!

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      SUPER ARATA FINALUL!INGENIOS CU BLAT SI PISCOTURI,CHIAR E O IDEE BUNA.IAR NUCILE DIN BLAT DAU UN GUST FOARTE BUN PRAJITURII.DUPA CE O VOI FACE SI EU,O SA VA SCRIU!PUPICEI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -100 g nuci macinate
  • -2 lingurite praf de copt
  • -5 oua
  • -300 g zahar tos
  • -10 linguri de apa de la robinet
  • -arome
  • Crema:
  • -500 ml lapte
  • -100 g amidon
  • -200 g zahar
  • -zeama de la o lamiie
  • -200-250 g unt
  • Glazura:
  • -80-100 g ciocolata amaruie(sau altfeldepinde cum preferi)
  • Mai e nevoie de cca 24 de piscoturi si cam 200 ml lapte+vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

imi pare rau ca abia acum am descoperit reteta asta Cami;arata foarte bine si mai mult ca sigur ca-i gustoasa foc;felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Spirala cu mere si scortisoara