autor:

aura

» » Prajituri

prajitura cu piscoturi

Autor: aura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -5 galbenusuri frecate cu 300 de grame de zahar pudra, -1 praf de copt, -5 linguri de apa fierbinte, -100g nuca, -200g faina., Pentru crema:, -500g lapte, -4 linguri faina, -150g zahar, -2 zahar vanilat, -280g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat.Apoi se bat albusurile spuma la care se adauga 5 linguri de apa rece (pe rand) si se amesteca cu compozitia de la blat.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina sau se pune hartie de copt, se pune copozitia la cuptor cca 30 de minute la 180 grade sus si jos. Dupa ce s-a copt, se lasa 5 minute sa se racoreasca, se desface usor hartia, se lasa sa se raceasca, se uda cutitul si se taie pandispanul in 2 parti egale ca grosime. Se insiropeaza putin cu rom prima parte de pandisapan se unge cu jumatate din crema, apoi se aseaza piscoturile, care au fost in prealabil trecute prin esenta de rom, vanilie, apa, zahar. Pe piscoturi se va intinde restul de crema, apoi se aseaza ce-a de-a doua foaie de pandispan, care se insiropeaza cu rom.Deasupra se pudreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata.

Crema:laptele, faina si zaharul se fierb pe baie de aburi si se lasa la racit, dupa care se adauga untul si se freaca bine cu crema racita.La urma se pune zaharul vanilat si se incorporeaza toate.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si mure

Prajitura cu piscoturi si mure

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu piersici si piscoturi

Prajitura cu piersici si piscoturi

Cum am procedat la blat: albusurile le-am batut bezea cu zaharul. Am adaugat uleiul si laptele treptat.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -5 galbenusuri frecate cu 300 de grame de zahar pudra
  • -1 praf de copt
  • -5 linguri de apa fierbinte
  • -100g nuca
  • -200g faina.
  • Pentru crema:
  • -500g lapte
  • -4 linguri faina
  • -150g zahar
  • -2 zahar vanilat
  • -280g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Stefania