Se amesteca toate ingredientele pentru aluat.Apoi se bat albusurile spuma la care se adauga 5 linguri de apa rece (pe rand) si se amesteca cu compozitia de la blat.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina sau se pune hartie de copt, se pune copozitia la cuptor cca 30 de minute la 180 grade sus si jos. Dupa ce s-a copt, se lasa 5 minute sa se racoreasca, se desface usor hartia, se lasa sa se raceasca, se uda cutitul si se taie pandispanul in 2 parti egale ca grosime. Se insiropeaza putin cu rom prima parte de pandisapan se unge cu jumatate din crema, apoi se aseaza piscoturile, care au fost in prealabil trecute prin esenta de rom, vanilie, apa, zahar. Pe piscoturi se va intinde restul de crema, apoi se aseaza ce-a de-a doua foaie de pandispan, care se insiropeaza cu rom.Deasupra se pudreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata.
Crema:laptele, faina si zaharul se fierb pe baie de aburi si se lasa la racit, dupa care se adauga untul si se freaca bine cu crema racita.La urma se pune zaharul vanilat si se incorporeaza toate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii