autor:

meosiris

» » Prajituri

Prajitura cu portocale

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 4 galbenusuri, 120g miere, 4 linguri suc de portocale, Coaja rasa de la o portocala, 4 albusuri, 140g faina, 1 lingurita praf de copt., , , Crema:, 1 galbenus, 75g miere, 250g mascarpone, 4 linguri suc de lamaie, 250 ml frisca vegetala., , , Sirop:, Zahar, Apa, Esenta de rom., , , Glazura:, Portocale, 1 plic praf tort gelle, 2 linguri zahar, 250 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
-Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
-Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
-Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.
-Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .

-Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
-Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
-Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.
Eu am transformat aceasta prajitura in tortulet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut

15 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

Facem o crema fina din unt moale frecat bine cu zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    As prefera frisca facuta in casa. Cred ca e foarte bun. Racoritor,aluneca usurel

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 galbenusuri
  • 120g miere
  • 4 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 4 albusuri
  • 140g faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Crema:
  • 1 galbenus
  • 75g miere
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 250 ml frisca vegetala.
  • Sirop:
  • Zahar
  • Apa
  • Esenta de rom.
  • Glazura:
  • Portocale
  • 1 plic praf tort gelle
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura "Dintii negresei"

Prajitura "Dintii negresei"

-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor. -Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care

84 voturi    22 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura a la Daneza

Prajitura a la Daneza

blat: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful

44 voturi    11 comentarii
4h
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

As prefera frisca facuta in casa. Cred ca e foarte bun. Racoritor,aluneca usurel

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
craciunul