autor:

meosiris

» » Prajituri

Prajitura cu portocale

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 4 galbenusuri, 120g miere, 4 linguri suc de portocale, Coaja rasa de la o portocala, 4 albusuri, 140g faina, 1 lingurita praf de copt., , , Crema:, 1 galbenus, 75g miere, 250g mascarpone, 4 linguri suc de lamaie, 250 ml frisca vegetala., , , Sirop:, Zahar, Apa, Esenta de rom., , , Glazura:, Portocale, 1 plic praf tort gelle, 2 linguri zahar, 250 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
-Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
-Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
-Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.
-Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .

-Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
-Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
-Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.
Eu am transformat aceasta prajitura in tortulet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem

10 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu portocale la pahar

Prajitura cu portocale la pahar

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    As prefera frisca facuta in casa. Cred ca e foarte bun. Racoritor,aluneca usurel

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 galbenusuri
  • 120g miere
  • 4 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 4 albusuri
  • 140g faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Crema:
  • 1 galbenus
  • 75g miere
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 250 ml frisca vegetala.
  • Sirop:
  • Zahar
  • Apa
  • Esenta de rom.
  • Glazura:
  • Portocale
  • 1 plic praf tort gelle
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura "Dintii negresei"

Prajitura "Dintii negresei"

-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor. -Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care

84 voturi    22 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura a la Daneza

Prajitura a la Daneza

blat: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful

44 voturi    11 comentarii
4h
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

As prefera frisca facuta in casa. Cred ca e foarte bun. Racoritor,aluneca usurel

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
negresa de post