Prajitura cu portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g unt,300g faina,70g zahar 2 galbenusuri,6 albusuri,6 linguri zahar praf,1 lingura rom,1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 4 portocale,100g zahar,150ml lapte

Mod de preparare

Frecati untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugati faina,coaja de lamaie si framantati aluatul obtinut pentru omagenizare.Puneti aluatul la rece pentru 1 ora.

Intindeti din el o foaie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Curatati fructele de coaja,taiati-le in cubulete si fiebite-le 10 min. in putina apa cu 100ml zahar.Cand blatul s-a intarit,scoateti tava din cuptor si turnati deasupra fructele calite.Puneti din nou la cuptor pentru 15 min.

Bateti albusurile spuma cu zaharul praf si cand spuma se tine bine pe tel,turnati-o peste fructele din tava,nivelati-o si puneti din nou tava la cuptor,la foc mic.Cand s-a rumenit,scoateti-o din cuptor si taiati-o dupa racire.

Deasupra puteti presara putina scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise