autor:

zana b.

» » Prajituri

Prajitura cu portocale

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 150g unt, faina,70g zahar 2 galbenusuri,6 albusuri,6 linguri zahar praf,1 lingura rom,1 lingura coaja rasa de lamaie, Pentru umplutura:, 4 portocale,100g zahar,150ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Frecati untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugati faina,coaja de lamaie si framantati aluatul obtinut pentru omagenizare.Puneti aluatul la rece pentru 1 ora.

Intindeti din el o foaie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Curatati fructele de coaja,taiati-le in cubulete si fiebite-le 10 min. in putina apa cu 100ml zahar.Cand blatul s-a intarit,scoateti tava din cuptor si turnati deasupra fructele calite.Puneti din nou la cuptor pentru 15 min.

Bateti albusurile spuma cu zaharul praf si cand spuma se tine bine pe tel,turnati-o peste fructele din tava,nivelati-o si puneti din nou tava la cuptor,la foc mic.Cand s-a rumenit,scoateti-o din cuptor si taiati-o dupa racire.

Deasupra puteti presara putina scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura inteligenta cu portocale

Prajitura inteligenta cu portocale

Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul topit pana rezulta o crema fina. Se adauga incet laptele,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu portocale la pahar

Prajitura cu portocale la pahar

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g unt, faina,70g zahar 2 galbenusuri,6 albusuri,6 linguri zahar praf,1 lingura rom,1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 4 portocale,100g zahar,150ml lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana