autor:

Elisabeta

» » Prajituri

Prajitura cu portocale la pahar

Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
Pentru 3 portii:, 12 piscoturi, aproximativ 300 ml cafea, , Pentru crema:, 150 ml lapte, 100 g frisca lichida, 70 g zahar, 40 g faina alba, 1 ou, 1 portocala, , Pentru decor:, aproximativ 150ml frisca, ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam coaja de la portocala rasa si sucul strecurat de la portocala.Turnam laptele, frisca lichida si amestecam cu telul.



Rasturnam crema obtinuta intr-o cratita nu foarte mare, o punem pe aragaz la foc mic si o lasam sa fiarba amestecand intruna ca sa nu se prinda. Se tine pe foc pana cand aceasta nu se mai lipeste de peretii cratitei dupa care se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se mai raceste.



Dupa ce am facut crema, o lasam sa se raceasca, iar intre timp luam 3 pahare pentru vin sau apa cu picior, rupem piscoturile in 3 sau 4 bucatele pentru a le putea aseza mai bine dupa care le inmuiem in cafea si punem un strat de piscoturi dupa care unul de crema, repetam operatiunea inca o data, iar deasupra punem frisca batuta peste care vom razui ciocolata.



Se da la frigider minim 30 minute inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta crocanta cu mere

Placinta crocanta cu mere

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga

3 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Fursecuri cu vanilie

Fursecuri cu vanilie

Intr-ul bol se bate oul spuma cu zahar, apoi se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de

5 voturi    3 comentarii
45h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 portii:
  • 12 piscoturi
  • aproximativ 300 ml cafea
  • Pentru crema:
  • 150 ml lapte
  • 100 g frisca lichida
  • 70 g zahar
  • 40 g faina alba
  • 1 ou
  • 1 portocala
  • Pentru decor:
  • aproximativ 150ml frisca
  • ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Elisabeta
Covridog (crenvursti in aluat)

Covridog (crenvursti in aluat)

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn,

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii