autor:

Elisabeta

» » Prajituri

Prajitura cu portocale la pahar

Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
Pentru 3 portii:, 12 piscoturi, aproximativ 300 ml cafea, , Pentru crema:, 150 ml lapte, 100 g frisca lichida, 70 g zahar, 40 g faina alba, 1 ou, 1 portocala, , Pentru decor:, aproximativ 150ml frisca, ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam coaja de la portocala rasa si sucul strecurat de la portocala.Turnam laptele, frisca lichida si amestecam cu telul.



Rasturnam crema obtinuta intr-o cratita nu foarte mare, o punem pe aragaz la foc mic si o lasam sa fiarba amestecand intruna ca sa nu se prinda. Se tine pe foc pana cand aceasta nu se mai lipeste de peretii cratitei dupa care se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se mai raceste.



Dupa ce am facut crema, o lasam sa se raceasca, iar intre timp luam 3 pahare pentru vin sau apa cu picior, rupem piscoturile in 3 sau 4 bucatele pentru a le putea aseza mai bine dupa care le inmuiem in cafea si punem un strat de piscoturi dupa care unul de crema, repetam operatiunea inca o data, iar deasupra punem frisca batuta peste care vom razui ciocolata.



Se da la frigider minim 30 minute inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com Eu am facut blat de tort! Se

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 portii:
  • 12 piscoturi
  • aproximativ 300 ml cafea
  • Pentru crema:
  • 150 ml lapte
  • 100 g frisca lichida
  • 70 g zahar
  • 40 g faina alba
  • 1 ou
  • 1 portocala
  • Pentru decor:
  • aproximativ 150ml frisca
  • ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Elisabeta
Covridog (crenvursti in aluat)

Covridog (crenvursti in aluat)

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn,

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec