Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam coaja de la portocala rasa si sucul strecurat de la portocala.Turnam laptele, frisca lichida si amestecam cu telul.
Rasturnam crema obtinuta intr-o cratita nu foarte mare, o punem pe aragaz la foc mic si o lasam sa fiarba amestecand intruna ca sa nu se prinda. Se tine pe foc pana cand aceasta nu se mai lipeste de peretii cratitei dupa care se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se mai raceste.
Dupa ce am facut crema, o lasam sa se raceasca, iar intre timp luam 3 pahare pentru vin sau apa cu picior, rupem piscoturile in 3 sau 4 bucatele pentru a le putea aseza mai bine dupa care le inmuiem in cafea si punem un strat de piscoturi dupa care unul de crema, repetam operatiunea inca o data, iar deasupra punem frisca batuta peste care vom razui ciocolata.
Se da la frigider minim 30 minute inainte de a fi servit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii