autor:

Elisabeta

» » Prajituri

Prajitura cu portocale la pahar

Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elisabeta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
Pentru 3 portii:, 12 piscoturi, aproximativ 300 ml cafea, , Pentru crema:, 150 ml lapte, 100 g frisca lichida, 70 g zahar, 40 g faina alba, 1 ou, 1 portocala, , Pentru decor:, aproximativ 150ml frisca, ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam coaja de la portocala rasa si sucul strecurat de la portocala.Turnam laptele, frisca lichida si amestecam cu telul.



Rasturnam crema obtinuta intr-o cratita nu foarte mare, o punem pe aragaz la foc mic si o lasam sa fiarba amestecand intruna ca sa nu se prinda. Se tine pe foc pana cand aceasta nu se mai lipeste de peretii cratitei dupa care se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se mai raceste.



Dupa ce am facut crema, o lasam sa se raceasca, iar intre timp luam 3 pahare pentru vin sau apa cu picior, rupem piscoturile in 3 sau 4 bucatele pentru a le putea aseza mai bine dupa care le inmuiem in cafea si punem un strat de piscoturi dupa care unul de crema, repetam operatiunea inca o data, iar deasupra punem frisca batuta peste care vom razui ciocolata.



Se da la frigider minim 30 minute inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pascuta dulce

Pascuta dulce

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie, dupa care se amesteca bine si se adauga galbenusurile,

11 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri
Briose inimoase

Briose inimoase

Briosele.Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul si se mixeaza bine. Se adauga

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 portii:
  • 12 piscoturi
  • aproximativ 300 ml cafea
  • Pentru crema:
  • 150 ml lapte
  • 100 g frisca lichida
  • 70 g zahar
  • 40 g faina alba
  • 1 ou
  • 1 portocala
  • Pentru decor:
  • aproximativ 150ml frisca
  • ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Elisabeta
Covridog (crenvursti in aluat)

Covridog (crenvursti in aluat)

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosind o lingura de lemn,

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Burlanase cu crema fina de oua