Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam coaja de la portocala rasa si sucul strecurat de la portocala.Turnam laptele, frisca lichida si amestecam cu telul.
Rasturnam crema obtinuta intr-o cratita nu foarte mare, o punem pe aragaz la foc mic si o lasam sa fiarba amestecand intruna ca sa nu se prinda. Se tine pe foc pana cand aceasta nu se mai lipeste de peretii cratitei dupa care se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se mai raceste.
Dupa ce am facut crema, o lasam sa se raceasca, iar intre timp luam 3 pahare pentru vin sau apa cu picior, rupem piscoturile in 3 sau 4 bucatele pentru a le putea aseza mai bine dupa care le inmuiem in cafea si punem un strat de piscoturi dupa care unul de crema, repetam operatiunea inca o data, iar deasupra punem frisca batuta peste care vom razui ciocolata.
Se da la frigider minim 30 minute inainte de a fi servit.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii