prajitura cu portocale si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2kg faina
  • 75g margarina
  • 60g zahar
  • 25g drajdie
  • 150ml lapte
  • 2linguri rase zahar
  • 2 portocale
  • 100g ciocolata menaj
  • 2 lingurite lichior
  • sare

Mod de preparare

Se dizolva draojdia in lapte, se adauga 60g zahar, si un praf de sare, si se amesteca.Apoi se pune faina in ploaie, margarina topita, se framanta bine si se pune aluatul la crescut.In acest timp se curata portocalele, se taie bucati mai mari, se pun intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar pe foc mic 3-4 min.Dupa ce sa topit zaharul, se ia de pe foc, se scoate bucatile de portocala pe o farfurie, si se pastreaza siropul pentru glazura.Se intinde apoi aluatul crescut in foaie, se pun 3/4 din bucatile de portocale si un sfert de ciocolata rupta bucati mai mari, se ruleaza si se pune tot intr-o forma savarina unsa cu unt si tapetata cu faina.Se decoreaza prajitura cu bucatile de portocala ramasa , se stropesc cu lichior , si se da la cuptor cam 35-40min.In acest timp se topeste in siropul oprit ciocolata ramasa.Dupa ce sa copt prajitura se decoreaza cu glazura de ciocolata obtinuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise