Se dizolva draojdia in lapte, se adauga 60g zahar, si un praf de sare, si se amesteca.Apoi se pune faina in ploaie, margarina topita, se framanta bine si se pune aluatul la crescut.In acest timp se curata portocalele, se taie bucati mai mari, se pun intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar pe foc mic 3-4 min.Dupa ce sa topit zaharul, se ia de pe foc, se scoate bucatile de portocala pe o farfurie, si se pastreaza siropul pentru glazura.Se intinde apoi aluatul crescut in foaie, se pun 3/4 din bucatile de portocale si un sfert de ciocolata rupta bucati mai mari, se ruleaza si se pune tot intr-o forma savarina unsa cu unt si tapetata cu faina.Se decoreaza prajitura cu bucatile de portocala ramasa , se stropesc cu lichior , si se da la cuptor cam 35-40min.In acest timp se topeste in siropul oprit ciocolata ramasa.Dupa ce sa copt prajitura se decoreaza cu glazura de ciocolata obtinuta

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii