Prajitura cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 250 g faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 125 g unt sau margarina,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 100 ml lapte,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 50 g nuca,
  • grasime si
  • pesmet pentru forma,
  • 750 g prune.
  • Pentru presarat deasupra: 2 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare

Amestecati - cu mixerul - faina, praful de copt, untul, zaharul, ouale, sarea si laptele, pana ce obtineti un aluat neted. Incorporati coaja rasa de lamaie si miezul de nuca taiat marunt (mai putin 2 linguri pe care le pastrati pentru decorat), ungeti o tava (diametrul 26 cm) cu pereti detasabili si presarati in ea pesmetul. Puneti aluatul in tava si asezati deasupra prunele (spalate si fara samburi) taiate in spalturi, apasandu-le una langa alta in aluat. Dati prajitura la cuptorul incins la 200gr. si lasati-o sa se coaca 45 de minute. Amestecati zaharul (cele 2 linguri) cu scortisoara si presarati-l, impreuna cu nucile taiate, peste prajitura calda. Retineti: puteti inlocui prunele cu alte fructe - mere, pere, piersici ori nectarine, dar in acest caz pudrati praji-tura numai cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor