autor:

andrandra

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: andrandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andrandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
Blat:, 500 g faina, 200 g margarina (sau untura), 1 ou intreg, putina sare, 25 g drojdie, lapte, , Umplutura:, 2 kg prune, 2 oua intregi, scortisoara, 200 g zahar, 100 g gris, , Pentru uns deasupra:, 1 ou intreg

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, margarina (untura), oul, un praf de sare si maiaua pregatita (drojdie, doua linguri de faina si putin lapte caldut-trebuie sa stea putin sa creasca). Dupa ce s-a framantat se da 15 minute la rece. Dupa ce s-a racit se imparte in doua, si se fac doua foi.
Pentru umplutura, se taie prunele in doua (se inlatura samburii) si se amesteca intr-un vas cu zaharul, grisul, ouale si scortisoara. Prunele vor ramane bucati destul de mari, adica jumatati.
Se intinde o foaie intr-o tava, se toarna umplutura peste si se pune a doua foaie. Se inteapa cu o furculita si se unge cu un ou deasupra.
Se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 de minute.
Se poate servi si calda si rece, in functie de preferinte. Eu prefer sa o incalzesc de fiecare data in microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu gem de prune

Prajitura cu gem de prune

Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din

25 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • andrandra

    andrandra (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Imi pare rau daca nu m-am facut inteleasa, dar reteta e atat de simpla incat nu necesita multe explicatii. Am modificat putin reteta ca sa se inteleaga mai bine. Maiaua se face in mod traditional si nu credeam ca trebuie sa explic pe larg. Aluatul nu sta la dospit, ci se pune la rece. Nu vor iesi foi pufoase, ci mai tari. Nu este o ordine in care se pun ingredientele, din moment ce nimic nu trebuie sa se dizolve si sa necesite o amestecare de lunga durata.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Nu te supara,dar nu am inteles mai nimic la pregatirea aluatului.Din ce facem maiaua?din toate ingredientele?Eu stiu ca maiaua se face doar din drojdie,putin lapte si putina faina,apoi se lasa la crescut si se framanta aluatul intr-o anumita ordine.Tu nu ne dai detalii.Si spui ca trebuie tinut la rece?cand drojdia ca sa dospeasca se tine la cald. In rest nu pot sa spun decat ca prajitura arata tare bine si sigur este si buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 200 g margarina (sau untura)
  • 1 ou intreg
  • putina sare
  • 25 g drojdie
  • lapte
  • Umplutura:
  • 2 kg prune
  • 2 oua intregi
  • scortisoara
  • 200 g zahar
  • 100 g gris
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou intreg

Raporteaza reteta

Retete
de andrandra
Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Am taiat rosiile marunt marunt si le-am pus intr-un vas pe foc, fara ulei, deoarece ele lasa putina

1 vot    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

andrandra (Chef de cuisine)

Imi pare rau daca nu m-am facut inteleasa, dar reteta e atat de simpla incat nu necesita multe explicatii. Am modificat putin reteta ca sa se inteleaga mai bine. Maiaua se face in mod traditional si nu credeam ca trebuie sa explic pe larg. Aluatul nu sta la dospit, ci se pune la rece. Nu vor iesi foi pufoase, ci mai tari. Nu este o ordine in care se pun ingredientele, din moment ce nimic nu trebuie sa se dizolve si sa necesite o amestecare de lunga durata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu M&M