Intr-un vas se pune faina, margarina (untura), oul, un praf de sare si maiaua pregatita (drojdie, doua linguri de faina si putin lapte caldut-trebuie sa stea putin sa creasca). Dupa ce s-a framantat se da 15 minute la rece. Dupa ce s-a racit se imparte in doua, si se fac doua foi.
Pentru umplutura, se taie prunele in doua (se inlatura samburii) si se amesteca intr-un vas cu zaharul, grisul, ouale si scortisoara. Prunele vor ramane bucati destul de mari, adica jumatati.
Se intinde o foaie intr-o tava, se toarna umplutura peste si se pune a doua foaie. Se inteapa cu o furculita si se unge cu un ou deasupra.
Se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 de minute.
Se poate servi si calda si rece, in functie de preferinte. Eu prefer sa o incalzesc de fiecare data in microunde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii