autor:

In bucataria vesela

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2012

Ingrediente
2 lingurite scortisoara, 2 galbenusuri, 450 ml lapte, 2 linguri zahar pudra, 500 gr faina, 1 varf praf sare, 1 lingura cu varf cu untura de porc, 4 linguri zahar + pentru presarat prunele, 1,5 kg prune bine coapte, 25-30 gr drojdie (pachetul mic are 42 gr, deci 2/3 din el)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata cu mana. Se lasa intr-un loc caldut pina incepe sa infloreasca drojdia la suprafata laptelui.
Intr-un castron punem faina, adaugam praful de sare, 2 linguri zahar si turnam maiaua. Adaugam galbenusurile si untura, iar cu o lingura de lemn batem bine compozitia obtinuta. Ar trebui sa fie moale, nu asa ca aluatul de cozonaci de exemplu. Presaram suprafata aluatului cu faina, acoperim cu
un prosop curat si dam la caldura sa se dospeasca. Aluaturile ce necesita dospire le las la odihnit in
cuptorul aragazului cu lumina aprinsa. In timpul cat aluatul se dospeste, spalam si curatam prunele. Le taiem in jumatate si le scoatem samburii.
Ungem cu untura sau ulei o tava de dimensiuni aproximativ egale cu 30/40 cm. Atat are tava mea. In tava rasturnam aluatul dospit si cu o lingura scufundata in ulei intindem aluatul pe toata suprafata tavii. Avem grija sa fie uniform. In acest moment incepem sa incindem cuptorul la 180 °C . Peste aluatul uniformizat, asezam ca in imagini prunele. Peste prune cu o lingurita presaram zahar tos din abundenta, iar apoi scortisoara.
Coacem in cuptorul incins pina cind tot sucul lasat de fructe se evapora, adica pina cind pe marginile tavii acest suc va incepe putin sa se caramelizeze de la dulceata fructelor si de la zahar. Aveti grija sa nu o uscati prea tare, dar nici sa o scoateti necoapta. Lasam sa se raceasca in tava, taiem si servim. Inainte de servire presarati cu zahar farin si cu scortisoara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura sfaramicioasa cu prune

Prajitura sfaramicioasa cu prune

Făina cu cuburi mici de unt, cu ouale se pune intr-un castron ,se amesteca adaugand praful de copt,sarea,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 17 septembrie 2014

    eu nu am lumina la cuptor si nici untura ,poate fi inlocuita cu unt sau ulei?

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Multumesc fetelor! Incercati reteta asta si o sa vedeti ca nu regretati. Este super, super buna....o mancam pe post de mic dejun, pranz si cina....haha, nu glumesc

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Arata tare bine! Nu am mai facut de mult o prajitura cu prune, poate pregatesc in week-end una, caci mi-ai facut pofta. Anexez o imagine cu o prajitura facuta de mine, cu prune si cacao.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Nico, e perfecta prajiturica ta. Si eu asociez intotdeauna prunele cu scortisoara. Am o reteta aici: http://dulcesarat.blogspot.ro/2010/10/prajitura-cu-prune-si-scortisoara.html Pun si poza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 galbenusuri
  • 450 ml lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 gr faina
  • 1 varf praf sare
  • 1 lingura cu varf cu untura de porc
  • 4 linguri zahar + pentru presarat prunele
  • 1,5 kg prune bine coapte
  • 25-30 gr drojdie (pachetul mic are 42 gr
  • deci 2/3 din el)

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Multumesc fetelor! Incercati reteta asta si o sa vedeti ca nu regretati. Este super, super buna....o mancam pe post de mic dejun, pranz si cina....haha, nu glumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Savarine cu dulceata de zmeura