autor:

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 1 kg prune, , 350 g faina, , 200 g unt moale, , 200 g zahar, , 100 g nuca macinata, , 4 linguri rom, , 5 oua mijlocii, , 1 plic praf de copt, , 10 g cacao pudra, , 250 g migdale macinate, , 125 ml apa minerala gazoasa, , 150 g zahar pudra, , 4 linguri nectar de fructe.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se rup prunele in doua si se indeparteaza samburii. Se face un aluat din 200 g faina, 100 g unt, 50 g de zahar si nuca rasa, se da pe razatoare si se pune deoparte.
Se freaca spuma 150 g zahar cu 100 g unt (pana ce se topeste zaharul) si se adauga, apoi, romul, ouale - unul cate unul - si 150 g faina, praful de copt, pudra de cacao si migdalele macinate, alternand cu apa minerala, si se amesteca bine.
Se-ntinde compozitia pe o tava unsa, se pun peste el jumatatile de prune (cu pielita in jos) si deasupra se presara aluatul ras. Se coace prajitura 30-35 de minute in cuptorul incins la 175gr. si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca nectarul de fructe cu zaharul pudra, se toarna din loc in loc peste prajitura, dupa care se taie prajitura bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Jumatate din cantitatea de unt,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma rotunda,apoi se aseaza

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 1 kg prune
  • 350 g faina
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri rom
  • 5 oua mijlocii
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g cacao pudra
  • 250 g migdale macinate
  • 125 ml apa minerala gazoasa
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri nectar de fructe.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Ba?i albu?urile spum? tare împreun? cu zah?rul ?i praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura "Americana"