autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 1 kg prune, , 350 g faina, , 200 g unt moale, , 200 g zahar, , 100 g nuca macinata, , 4 linguri rom, , 5 oua mijlocii, , 1 plic praf de copt, , 10 g cacao pudra, , 250 g migdale macinate, , 125 ml apa minerala gazoasa, , 150 g zahar pudra, , 4 linguri nectar de fructe.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se rup prunele in doua si se indeparteaza samburii. Se face un aluat din 200 g faina, 100 g unt, 50 g de zahar si nuca rasa, se da pe razatoare si se pune deoparte.
Se freaca spuma 150 g zahar cu 100 g unt (pana ce se topeste zaharul) si se adauga, apoi, romul, ouale - unul cate unul - si 150 g faina, praful de copt, pudra de cacao si migdalele macinate, alternand cu apa minerala, si se amesteca bine.
Se-ntinde compozitia pe o tava unsa, se pun peste el jumatatile de prune (cu pielita in jos) si deasupra se presara aluatul ras. Se coace prajitura 30-35 de minute in cuptorul incins la 175gr. si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca nectarul de fructe cu zaharul pudra, se toarna din loc in loc peste prajitura, dupa care se taie prajitura bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura

10 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Galbenusul se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga apa clocotita si uleiul. Se pune faina si

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 1 kg prune
  • 350 g faina
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri rom
  • 5 oua mijlocii
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g cacao pudra
  • 250 g migdale macinate
  • 125 ml apa minerala gazoasa
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri nectar de fructe.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PRAJITURA CU BRANZA