autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 12 linguri apa clocotita, 12 linguri ulei, 2 cani de zahar, jumatate praj de copt, 1 kg de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Galbenusul se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga apa clocotita si uleiul.
Se pune faina si praful de copt, apoi se bate albusul cu o cana de zahar si se amesteca cu prima compozitie.
Prunele se aseaza in tava unsa si tapetata, se presara cu zahar si scortisoara si se pune blatul.
Se da la cuptor timp de 25, 30 de minute
Foarte ieftina si buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si armagnac

Prajitura cu prune si armagnac

Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min Rupem ciocolata bucati si impreuna

5 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuci si prune

Prajitura cu nuci si prune

Punem untul intr-un bol si il topim. Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    mary , 05 noiembrie 2008

    Sigur 7-8 linguri de faina...

  • Fara foto

    zait dana , 13 septembrie 2008

    Nu este specificat cata faina se pune.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri apa clocotita
  • 12 linguri ulei
  • 2 cani de zahar
  • jumatate praj de copt
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

NicoletaC (Chef de cuisine)

Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca