autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 12 linguri apa clocotita, 12 linguri ulei, 2 cani de zahar, jumatate praj de copt, 1 kg de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Galbenusul se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga apa clocotita si uleiul.
Se pune faina si praful de copt, apoi se bate albusul cu o cana de zahar si se amesteca cu prima compozitie.
Prunele se aseaza in tava unsa si tapetata, se presara cu zahar si scortisoara si se pune blatul.
Se da la cuptor timp de 25, 30 de minute
Foarte ieftina si buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet,

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    mary , 05 noiembrie 2008

    Sigur 7-8 linguri de faina...

  • Fara foto

    zait dana , 13 septembrie 2008

    Nu este specificat cata faina se pune.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri apa clocotita
  • 12 linguri ulei
  • 2 cani de zahar
  • jumatate praj de copt
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

NicoletaC (Chef de cuisine)

Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura bicolora cu caise si branza Prajitura bicolora cu caise si branza

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Inghetata Prajitura Inghetata

Blat Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusurile batute

98 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca