autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 12 linguri apa clocotita, 12 linguri ulei, 2 cani de zahar, jumatate praj de copt, 1 kg de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Galbenusul se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga apa clocotita si uleiul.
Se pune faina si praful de copt, apoi se bate albusul cu o cana de zahar si se amesteca cu prima compozitie.
Prunele se aseaza in tava unsa si tapetata, se presara cu zahar si scortisoara si se pune blatul.
Se da la cuptor timp de 25, 30 de minute
Foarte ieftina si buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Pentru blat: amestecam toate ingredientele din care va rezulta o coca frageda, pe care o intindem

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu gem de prune si nuca

Prajitura cu gem de prune si nuca

Este o prajitura foarte populara aici, cred ca prima data am facut-o acum 32 de ani.Reteta este de

34 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    mary , 05 noiembrie 2008

    Sigur 7-8 linguri de faina...

  • Fara foto

    zait dana , 13 septembrie 2008

    Nu este specificat cata faina se pune.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri apa clocotita
  • 12 linguri ulei
  • 2 cani de zahar
  • jumatate praj de copt
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

NicoletaC (Chef de cuisine)

Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cornulete