autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 12 linguri apa clocotita, 12 linguri ulei, 2 cani de zahar, jumatate praj de copt, 1 kg de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Galbenusul se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga apa clocotita si uleiul.
Se pune faina si praful de copt, apoi se bate albusul cu o cana de zahar si se amesteca cu prima compozitie.
Prunele se aseaza in tava unsa si tapetata, se presara cu zahar si scortisoara si se pune blatul.
Se da la cuptor timp de 25, 30 de minute
Foarte ieftina si buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem de prune

Prajitura cu gem de prune

Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din

25 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    mary , 05 noiembrie 2008

    Sigur 7-8 linguri de faina...

  • Fara foto

    zait dana , 13 septembrie 2008

    Nu este specificat cata faina se pune.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri apa clocotita
  • 12 linguri ulei
  • 2 cani de zahar
  • jumatate praj de copt
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

NicoletaC (Chef de cuisine)

Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si pere