Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat. Se adauga 250 ml lapte, 100 ml ulei si se mesteca continuu. Se incorporeaza 300 grame faina amestecata cu un praf de copt.
Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Prunele se taie in jumatati si se scot samburii. Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava. Se pun cu partea bombata in aluat. Deasupra se presara scotisoara. Si se da la cuptor.
Cand blatul e rumenit se scoate din cuptor si se intinde pe el bezeaua obtinuta din baterea celor 4 albusuri cu 200 de grame de zahar. Se mai da la cuptor cateva minute pana ce bezeaua e rumenita.
Se lasa sa se raceasca putin si se poate taia si servi.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii