autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
4 oua, 350 grame zahar, 250 ml lapte, 100 ml ulei, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, 300 grame faina, Prune, Scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat. Se adauga 250 ml lapte, 100 ml ulei si se mesteca continuu. Se incorporeaza 300 grame faina amestecata cu un praf de copt.
Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Prunele se taie in jumatati si se scot samburii. Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava. Se pun cu partea bombata in aluat. Deasupra se presara scotisoara. Si se da la cuptor.
Cand blatul e rumenit se scoate din cuptor si se intinde pe el bezeaua obtinuta din baterea celor 4 albusuri cu 200 de grame de zahar. Se mai da la cuptor cateva minute pana ce bezeaua e rumenita.
Se lasa sa se raceasca putin si se poate taia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe (prune)

Prajitura cu fructe (prune)

Se amesteca ingredientele in ordinea enumerarii lor, astfel:se separa galbenusele si se amesteca

71 voturi    19 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura crocanta cu prune

Prajitura crocanta cu prune

Se spala prunele si se taie in jumatate inlaturand samburele. Se pun intr-o tava rotunda cu diametrul

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Gabriela Mihaila (Chef de cuisine):

    Foarte buna!Fiind februarie, eu am facut-o cu prune congelate. Trebuie insa sa nu le lasi sa se dezghete pentru ca se inmoaie. Am pus in plus praf de nucsoara...A iesit bestiala si drept urmare s-a mancat in cateva ore....Multumesc pentru reteta

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O prajitura minunata.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Foarte buna si foarte frumos a crescut.Felicitari,ai votul meu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Reteta salvata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Hmmm,ce bine arata...

    • Fara foto

      Nadia , 30 august 2009

      Foarte buna si aspectuoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350 grame zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 300 grame faina
  • Prune
  • Scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O prajitura minunata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
BUDINCA DE CAISE