1.Se curata prunele de samburi si se pun intr-un castron impreuna cu romul.Se acopera castronul si se lasa sa se macereze in rom cateva ore.
2.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
3.Se pune laptele la incalzit.
4.Se unge cu 30 g. unt un vas de ceramica sau de Jena ,pentru ca dupa coacere, prajitura sa se serveasca direct din vas.
5.Intr-un bol,se amesteca faina, zaharul,sarea, untul si ouale.Se adauga , putin cate putin, laptele caldut si se bate amestecul cu mixerul pentru a se obtine o compozitie fluida si fara cocoloase.Se adauga prunele si romul,se amesteca si se varsa in forma deja unsa cu unt.Se coace circa 1 ora.La jumatatea timpului de coacere ,se reduce temperatura la 180*C.
6.Prajitura ,dupa preferinta, acompaniata de un vin rosu.se serveste rece sau calda

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii