autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU PRUNE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
250g.prune,, 250g. faina,, 250g.zahar praf,, 4 oua,, 100ml. lapte,, 100g.unt,, 30g. unt pentru uns forma de copt,, 4 linguri rom,, 1 varf de cutit sare

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata prunele de samburi si se pun intr-un castron impreuna cu romul.Se acopera castronul si se lasa sa se macereze in rom cateva ore.
2.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
3.Se pune laptele la incalzit.
4.Se unge cu 30 g. unt un vas de ceramica sau de Jena ,pentru ca dupa coacere, prajitura sa se serveasca direct din vas.
5.Intr-un bol,se amesteca faina, zaharul,sarea, untul si ouale.Se adauga , putin cate putin, laptele caldut si se bate amestecul cu mixerul pentru a se obtine o compozitie fluida si fara cocoloase.Se adauga prunele si romul,se amesteca si se varsa in forma deja unsa cu unt.Se coace circa 1 ora.La jumatatea timpului de coacere ,se reduce temperatura la 180*C.
6.Prajitura ,dupa preferinta, acompaniata de un vin rosu.se serveste rece sau calda
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prunele spalate, curatate de coaja (ca pe mere)si samburi, le punem intr-un vas,presaram 1lingura

8 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Imi place foarte,foarte mult...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Suna tentant.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Interesanta reteta. Am sa fac si eu cat mai sunt prune. Revin sa spun cum mi-a iesit.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Maria,ador prajiturile cu fructe, in special cu prune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 250g.prune,
  • 250g. faina,
  • 250g.zahar praf,
  • 4 oua,
  • 100ml. lapte,
  • 100g.unt,
  • 30g. unt pentru uns forma de copt,
  • 4 linguri rom,
  • 1 varf de cutit sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte,foarte mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos