Prajitura cu prune si aluat fraged

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si aluat fraged

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.

Blatul 1:

Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.

Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.

Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Blatul 2:

Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.

Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.

Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.

Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.

Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.

Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise