autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune si aluat fraged

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
Blat 1:, , 1 ou, 100 gr unt, 100 gr zahar, 1 praf de sare, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 200 gr faina, , Umplutura:, , 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor), gris, , Blat 2:, , 4 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.
Blatul 1:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.
Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Blatul 2:
Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.
Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.
Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.
Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.
Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.
Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose inimoase

Briose inimoase

Briosele.Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul si se mixeaza bine. Se adauga

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 15 august 2017

    Multumesc mult!

  • Fara foto

    Gabriela , 15 august 2017

    Excelenta

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tiramisu