Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Aluat: 300 g faina, 75 g zahar, sare, 50 g unt, un ou, drojdie dizolvata in lapte., Umplutura: 1 kg prune fara samburi, 50 g miere, 50 g unt, 3 linguri zahar, 100 g alune.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca zahatul cu untul si cu oul pana avem o crema. Se pune drojdia putin muiata in lapte si faina si se framanta bine. Se pune aluatul in tava patrata putin unsa cu unt. Prunele se spala si se scot simburii. Se pun jumatatile de pruna una linga alta. Se presara cu scortisoara. Untul se amesteca cu mierea si cu zaharul, se pun alunele tocate. Se toarna aceasta compozitie peste prajitura si se coace 55 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si alune" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Separam ouale, mixam albusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul treptat, apoi laptele.
Incorporam
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate